Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Publicat el 31 de maig de 2020

Núvols negres sobre el teixit productiu

Aquesta setmana el Museu de Badalon ha tornat a obrir les portes. Dimarts vam visitar amb la família l'exposició Retrats (quina alegria recuperar la cultura sense pantalla entremig!)... un recorregut delicat i molt estimulant pel fons propi (i més) amb alguns tresors que valen una visita (i dues!). 'Em quedo' amb els ulls de les germanes Gassió de Torrents Lladó, el traç del Sarriera del Villaubí, les miniatures del Casagmas de l'Opisso, el fabulós Vicenç Bosch de Casas i sobretot... el sorprenent retrat de la lectora al jardí de Can Miravitges, de Ros i Güell.
Aquesta setmana el Museu de Badalona ha tornat a obrir les portes. Dimarts vam visitar amb la família l’exposició Retrats (quina alegria recuperar la cultura sense pantalla entremig!)… un recorregut delicat i molt estimulant pel fons propi (i més) amb alguns tresors que valen una visita (i dues!). ‘Em quedo’ amb els ulls de les germanes Gassió de Torrents Lladó, el traç del Sarriera del Villaubí, les miniatures del Casagmas de l’Opisso, el fabulós Vicenç Bosch de Casas i sobretot… el sorprenent retrat de la lectora al jardí de Can Miravitges, de Ros i Güell.

[RESUM DE LA DARRERA SETMANA DE MAIG] A banda del ple del cartipàs (apunt específic aquí), aquesta setmana ha estat actualitat a Badalona:

En clau econòmica, el cas de Nissan ha focalitzat tota l’atenció, també a la nostra ciutat. Uns dos cents treballadors de l’empresa automobilística són de Badalona. La notícia del tancament de les plantes de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca és devastadora en clau metropolitana i nacional: cal afegir-hi molts llocs indirectes. Als plens de la Diputació de le l’Ajuntament vam aprovar dues mocions de suport i que podeu veure aquí i aquí.

Ah, i del ple de la Diputació en destaco igualment:

Més coses:

Aquest cap de setmana ha tingut lloc als parcs metropolitans el #bioblitzmetropolità20. Dissabte a les 7h, aquesta era la piuladissa plena de vida al Torrent de la Font de Badalona. Ja ho veieu, una contribució ‘sonora’ al #BioblitzMetropolità20, en marxa als diferents parcs metropolitans. Aquest vídeo ha tingut aquesta resposta d’en Jac Cirera, distingint hàbilment entre els sons enregistrats les veus del pardal, gafarró, verdum, falciot negre, gaig, tudó i tórtora turca.

El Diari ARA ha fet avui diumenge un interessant repàs als reptes de la cultura, ingredient insubsituïble en qualsevol proposta de reactivació social o econòmica. Repesqueu articles aquí.

També en clau de cultura, una bona notícia que la Setmana del Llibre en Català ja té data i la línia d’ajuts de 5 milions anunciada pel departament de Treball i Afers Socials i el de Cultura.

Sobre el poder de projecció (=oportunitats) q té la #cultura. Al voltant de la programació inquieta i especialitzada de la Sala Estraperlo vaig fer aquest vídeopost dimecres. Us proposo una proposta per reflexionar, la d’aquest article.

“La aluminosis reaparece en zonas deprimidas de Barcelona durante el confinamiento. Los daños en los edificios obligan a los Bomberos a intervenir durante la reclusión por el coronavirus y provocan inquietud en los vecinos.” L’estat del parc immobiliari en moltes de les nostres ciutats –també a #Badalona– és com una onada gegant que encara no ha arribat a trencar a la costa. La #rehabilitació, repte inexcusable per reactivar economia i assegurar eficiència i seguretat. Més en aquest article de Jordi Ribalaigué a El Mundo.

La C31 tindrà un carril BUS VAO direcció Barcelona al seu pas per la ciutat per millorar el transport públic. Entrarà en funcionament entre juny i juliol segons ha anunciat el conseller Damià Calvet. La C31 ha estat sobretot barrera a Badalona, però pot i ha d’ajudar més a articular (per això els laterals, per exemple, si en fem un bon ús des de la vessant sostenible). La mesura anunciada avui vol reforçar el transport públic (bé!); era una de les conclusions de l’informe q vam demanar a l’AMB quan érem a govern.

Tuits per pensar

Tuits d’actualitat

Tuits en clau BadalonaDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.