Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Publicat el 6 d'abril de 2021

Deixo l’acta de regidor: raons en primera persona

Aquest vespre he presentat formalment la meva renúncia al càrrec de regidor de l’Ajuntament de Badalona a la secretària municipal perquè es faci efectiva al proper ple ordinari (això implica també la renúncia a ser diputat provincial). Aquesta decisió és fruit d’una llarga reflexió personal i política i és fruit d’unes discrepàncies amb l’actual direcció d’Esquerra a Badalona. Diferències polítiques, públiques i ben conegudes, que tenen a veure amb el paper que el partit ha de jugar com a alternativa de govern i com a referent principal del pol republicà a la ciutat.

En el seu moment, al juliol de 2019, ja em vaig a oposar el trencament del grup municipal que conformàvem amb Guanyem Badalona en Comú. Per mi, aquell acord implicava una aposta de ciutat a curt i a mitjà termini. Vam ser primera força d’esquerres, amb uns resultats inèdits en una candidatura compromesa amb les polítiques de progrés i l’autodeterminació a Badalona. Un capital polític que no vam saber aprofitar i retenir.

També vaig diferir en la manera com es va negociar el relleu de d’alcalde Pastor. La meva aposta va ser sempre enfortir la candidatura republicana i forçar el PSC a entendre que tocava una alternativa, i per descomptat, no contribuir a ajudar-los a eludir la seva responsabilitat en la crisi de Govern creada.

Els darrers mesos s’ha anat generant un clima de desconfiança entre les forces que hauríem de ser més properes i amb qui establir vincles i lligams de reconstrucció. Fet que finalment ha portat a un escenari de moció de censura que difícilment serà real, més enllà de l’estèril joc tàctic d’anar desgastant l’adversari polític.

Reivindico fermament el Govern d’entesa de 2015-2018, amb unes polítiques avançades als plantejaments actuals de la via àmplia… i reivindico també tota la feina que va fer: el compromís ferm amb l’1 d’octubre; la tasca de reivindicar el paper de Badalona a l’àrea metropolitana; el projecte de futur de les Tres Xemeneies; un pressupost participatiu amb inversions inèdites en habitatge i accessibilitat i l’impuls de la tarificació social. Hi ha projecte en clau republicana a la ciutat, projecte que hem d’actualitzar i enfortir, però sobre el qual hi ha una base sòlida per treballar, si ho volem i sabem veure.

És evident que avui els meus posicionaments difereixen de l’estratègia de l’executiva d’ERC a Badalona. I tots els intents de bastir una mínima entesa han estat infructuosos… i progressivament he anat quedant aïllat, sense poder incidir ni aportar en temes de gruix polític. Segurament tampoc no he sabut convèncer prou els meus companys i companyes de partit.

Faig igualment un agraïment a les persones que m’han acompanyat en aquests temps i amb les quals hem fet camí plegades. Continuo pensant que ERC, partit del qual sóc militant, representa avui la millor eina de transformació i justícia social, en especialment en aquests moments tan crítics que vivim… amb un govern que s’ha de posar a la feina amb la màxima rapidesa.

Prenc, per tant, aquesta decisió que busca ser coherent amb el projecte d’alternativa republicana pel qual em vaig presentar com a candidat d’Esquerra a les eleccions.

Avui obro un període de reflexió tranquil sobre com puc servir millor a la ciutat i el país.
  1. Tot el meu recolçament per l’actitud. Només mirant endavant amb honestedat envers nosaltres mateixos, es pot arribar a la fita marcada, tant la individual com la col·lectiva. El que fas avui pocs ho fan. Pobre país el que no té amb ell polítics que mirin pel bé de tots, renunciant a l’interés particular.
    No podem deixar d’estendre ponts per fer una política que no oblidi el poble.
    Records.
    M. Antònia Canals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en , , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent