Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Normalitat impossible… amb massa assignatures que es mantenen pendents

Té molt de valor el que ha fet el Festival Filmets: mantenir-se i reinventar-se... combinant 'virtualitat' (aposta a consolidar en part pq amplia públic) + presencialitat (tb en barris i escoles).
Té molt de valor el que ha fet el Festival Filmets: mantenir-se i reinventar-se… combinant ‘virtualitat’ (aposta a consolidar en part pq amplia públic) + presencialitat (tb en barris i escoles).

[RESUM D’ACTUALITAT A BADALONA: 19 A 25 D’OCTUBRE 2020] Setmana en què ha entrat en vigor un nou estat d’alarma i en què ens toca, de nou, viure una situació d’altíssima complexitat (i amb impacte greu a les vides de molts dels nostres veïns i veïnes). Aquí un resum de les mesures. Setmana de Filmets (un èxit, de nou) i del festival d’arquitectura 48h Open House Barcelona (aquí i aquí dos apunts sobre l’edició d’aquest any), que des d’en fa 5 es fa a Badalona (un èxit, de nou, també).

No tot han estat bones notícies, però: també ha estat notícia la preocupant situació de les famílies del passatge de la Torre, desamparades per l’acció del govern del PP, desatenció al Consorci de Badalona Sud, noves mostres de política aparador made in Albiol… així com la presentació de diferents paquets d’al·legacions per part d’ERC: sobre el pla director d’infraestructures, aquí + i sobre les 3X, aquí i aquí.

A continuació… més sobre l’actualitat en els darrers set dies:

Comencem pel Dia de les Biblioteques, celebrat arreu del país aquest dissabte; i que a Badalona ens convida a fer un lamentable balanç:

❌ biblioteca central tancada de fa mesos
❌ insuficient oferta matinal
❌ serveis parcials a Pomar
❌ espai de Lloreda penjant d’un fil

Poc s’ha avançat, per cert, en el pla de xoc reclamat el gener passat.

Més coses:

Després d’un retard inexplicable, avui s’ha obert per fi la plaça Azorín, una actuació q endreça i millora l’espai
públic a l’entorn de la parròquia de Sant Antoni de Llefià. És just recordar el procés de participació amb l’AV de la Ronda i la comissió d’Urbanisme de Llefià, en el marc d’un acord amb el PSC.

Una notícia que potser ha passat desapercebuda:

Servei de transport col·lectiu per al personal del Campus de Can Ruti, ara mateix en licitació: gestió amb APP, tres viatges diaris, punt de sortida i arribada zona La Meridiana (amb parades L2, L5, L1, L10, L9, Rodalies). Una notícia important que dona continuitat a prova pilot i en el camí d’una millor mobilitat a l’entorn de l’Hospital Germans Trias. Calen solucions més estructurals quant a competitivitat transport públic, però és un pas en la bona direcció.

⬇️ Això ha estat molt rellevant: mereixerà un apunt específic al blog: stay tuned ⬇️

I mentrestant, també podeu anar estirant el fil d’actualitat a partir dels següents tuits:

En clau Badalona

La ciutat que ens espera

En clau nacional

En clau cultura



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General | s'ha etiquetat en , , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent