Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

El canvi de focus del PP: millor atacar el pobre que als bancs

[RESUM DE LA ÚLTIMA SETMANA DE SETEMBRE 2020] “D’acord amb Casado, Albiol i el PP a #Badalona canvien el focus: enlloc d’atacar els grans tenidors per enriquir-se amb l’#habitatge, ataca els pobres que no poden pagar.” Aquesta és una de les frases que resumeixen la meva intervenció a la Tertúlia de Badalona Matí (fil resum i podcast) dijous passat. Una setmana, aquesta, marcada per l’aniversari de l’1o, per la inhabilitació del president Torra, pel ple municipal (aquí podeu accedir a un apunt específic amb el més destacat) i també per un nou intent de l’alcalde del PP a Badalona d’estigmatitzar la pobresa servint-se del drama de l’emergència habitacional.

Fa 11 mesos es va haver de desallotjar un bloc a la Salut. En pocs dies ja era a terra. Un any després, les famílies continuen sense alternativa on viure i ‘obligades’ a pagar enderroc. La majoria en situació de molta vulnerabilitat. A dreta llei, és el propietari a qui correspon la despesa però aquí la cosa es complica: propietat precària, comunitat desarticulada, desatenció del manteniment durant anys, famílies en alta vulnerabilitat, falta d’ajuts rehabilitació, deficient parc públic, passotisme bancs. El cas del passatge de la Torre és un avís. El parc immobiliari en ciutats com #Badalona és vell i amb deficient manteniment i les comunitats de veïns han col·lapsat en els barris més vulnerables. Cal solució global q desborda ajuntaments. És un (emergent) problema metropolità.

Aquest tema ha provocat un significatiu bloc a l’oposició, en el qual ha participat activament per part d’ERC-Avancem la regidora Anna Lara.

“Cal mirar més enllà de la ciutat central i entendre la regió metropolitana com un conjunt de pobles i ciutats interrelacionades entre elles, amb diverses funcions, totes elles necessàries.” Reflexions interpel·ladores en un (nou) article molt recomanable de la Mariona Tomàs. I al voltant d’això, important aquest posicionament veïnal sobre les desigualtats estructurals en l’àmbit metropolità: “Los vecinos de la riba del Besòs dan un golpe sobre la mesa”.

Aquesta setmana s’han complert 3 anys del l’1 d’octubre… amb una vergonyant inhabilitació del president de Catalunya. Tot plegat una oportunitat per revisar estratègies… i continuar avançant. D’estratègies, us recomano aquesta entrevista a Marcel Mauri, publicada al Crític, l’article de la Marta Rovira i en Josep Maria Jové sobre l’amnistia i aquest article de Sara Bailac a Idees:

Més coses…

Reforç en l’atenció sanitària a Can Ruti. Una notícia excel·lent i que, tanmateix, ha passat massa desapercebuda al municipi. Aquí més detalls.

En clau Badalona

En clau nacional

En clau cultura



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General | s'ha etiquetat en , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent