Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Junts per la reactivació de Badalona

El PP recicla idees i propostes per a una seguretat més eficient i propera. Falta d’idees i iniciativa? Segur. Però endavant si això serveix per desplegar un model més eficient i menys irresponsable i estigmatitzador. Cliqueu a la foto per ampliar posicionament d’ERC.

[RESUM DE LA QUARTA SETMANA DE SETEMBRE 2020] Setmana de front comú a Badalona, el demostrat per totes les forces de l’oposició que aquests darrers set dies han fet públic un posicionament per exigir al PP pactar el pla de recuperació per la crisi. “Ara cal pensar a curt, mig i llarg termini. Si volem tirar endavant hem d’actuar corresponsablement: tots i totes, cadascú des del rol, expertesa i capacitat.” Cita rellevant del manifest promogut per la Xarxa d’Economia Social, i a la qual s’han adherit molts partits (entre ells ERC) i entitats i que s’ha presentat aquesta setmana. Una iniciativa important. No es tracta de tornar on érem, sinó de reactivar-nos millor. L’aposta per un enfocament més social sobre l’economia és avui imperatiu. Podeu saber-ne més aquí.

Aquestes darreres setmanes s’està parlant molt d’habitatge. Només tres ocupacions de pisos amb veïns a Barcelona durant el 2019, un titular eloqüent del Nació Digital. Les ocupacions d’immobles on vivia algú van representar un 0,13% del total; un 0,13% q despulla l’estratègia política al voltant de la por a l’ocupació. Subratllar això, no vol dir q no calgui actuar contra les màfies i q no hi hagi problemes de convivència en moltes comunitats. Dues realitats q necessiten enfoc serè i seriós, lluny d’estigmatitzacions. ERC i Avancem han reclamat també aquesta setmana al govern municipal que inicii els tràmits per declarar Badalona àrea amb mercat d’habitatge tens, una notícia important en el marc de l’entrada en vigor de la llei de regulació del lloguer. Aquest és el comunicat que n’ha fet el grup municipal.

I quant a l’habitatge, és important explicar les històries humanes rera l’emergència habitacional. Bon treball de l’Independent, que podeu conèixer en aquest reportatge.

Pel que fa al Dia sense cotxes, que va ser dimarts… aquests pendents:

▪️ Garantir tramitació L1 i tram.
▪️ +pacificacions i +carril bici.
▪️ Incidir en debat PDU C31.
▪️ Encaix zona baixes emissions.
▪️ Millorar velocitat i xarxa bus.
▪️ Atacar indisciplina viària.
▪️ Actualitzar ja (!) PMU.

Aquesta setmana, l’Anna Lara ha participat a la tertúlia (podeu repescar el més destacat de la seva intervenció aquí) i l’Àlex Montornès a l’espai l’entrevista de Televisió de Badalona (aquí el vídeo). També és d’interés el post publicat pel portaveu d’ERC Badalona al seu blog personal sobre una fiscalitat al servei del medi ambient.

Pel que fa al ple extraordinari de dilluns, aquí podeu repescar el més destacat de la intervenció de la regidora Anna Lara.

En clau Badalona

A Badalona, visca la cultura!

En clau nacional



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General | s'ha etiquetat en , , , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent