Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Molts titulars, pocs fets en habitatge

+cliqueu per ampliar[RESUM DE LA QUARTA SETMANA DE JULIOL 2020] Aquesta setmana que avui es tanca, el govern del PP a Badalona ha anunciat amb grans festes el principi d’acord entre l’Ajuntament i la Sareb per a la cessió d’uns 250 pisos que es destinaran a lloguer social. 36 d’aquests es podran adjudicar de forma immediata, i la resta, segons la poca informació que s’ha revelat fins ara, uns 220, són pisos ocupats que l’Ajuntament ajudarà a desocupar col·laborant amb els tràmits (sic). Se’n feia ressó el Línia Badalona en aquesta notícia.

En quines condicions? Qui s’encarregarà de les obres q en algun cas caldrà fer? A quin preu? Per quant temps? Qui ho gestionarà? Quin paper jugarà la mesa d’emergències? Com es desocuparan atenent que la realitat de l’ocupació al nostre municipi és gent q NECESSITA un habitatge?

Massa preguntes sense resposta (malgrat escuetes explicacions) i una sospita: la banca sempre guanya. El q necessita Badalona és mobilitzar ja els 8M d’euros x disposar d’estoc propi (no cedit). I exigir als grans tenidors q, més enllà de regals enverinats, compleixin la llei.

Això i reforçar línies d’ajut, blindar eines fiscals (fins ara estem a la cua respecte molts municipis). Són moltes coses, que han d’anar més enllà de titulars… i de les varetes màgiques. Ja fa dos anys vaig escriure aquest apunt al blog, massa vigent.

A l’espera de concreció d’aquest ‘nou’ titular bonic, –sincerament, espero equivocar-me amb els ‘recels’ exposats–, en les darreres hores hi hagut altres notícies d’interés en clau d’habitatge: Els lloguers han augmentat 20 vegades més que els sous en l’últim lustre a Catalunya. Un primer pas important, la notícia del nou pas endavant per limitar el preu dels lloguers abusius a Catalunya, fruit del registre que ha fet el Sindicat de Llogaters d’una proposició de llei avalada per ERC, JxCat, comuns i la CUP. Hauran de venir altres passos. #Badalona és una de les 60 ciutats catalanes on es podria regular el preu màxim de lloguer si s’aprova la proposició.

També aquesta setmana passada s‘ha fet públic l’informe “Emergència habitacional, pobresa energètica i salut: Inseguretat residencial a Barcelona 2017 – 2020”. Un informe de l’ObservaDESCpah_bcnESFCatalunyasalutpublicabcn, accessible aquí.

També em sembla rellevant aquesta pregunta:

Sobre el ple d’aquesta setmana podeu repescar aquest fil de tuits i en aquest altre enllaç recuperar un breu fil sobre les manances en educació 0-3 anys a la ciutat, un tema clau en el nostre futur.

Altres notícies d’interés en clau de Badalona

I en clau de país



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent