Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Publicat el 17 de maig de 2020

Repte: salvar la xarxa de comunitat

Ocells confinats (tornarem a volar!). Aquesta és la meva contribució a #ElGranMosaic, una gran obra d'art col·lectiva de l'artista Joan Fontcuberta impulsada per Òmnium i el Cruïlla Barcelona. Més informació, cliqueu a la foto.
Ocells confinats (tornarem a volar!). Aquesta és la meva contribució a #ElGranMosaic, una gran obra d’art col·lectiva de l’artista Joan Fontcuberta impulsada per Òmnium i el Cruïlla Barcelona. Més informació, cliqueu a la foto.

A banda del canvi d’alcaldia a Badalona (que podeu aprofundir aquí i aquí) l’actualitat de la setmana ha continuat girant al voltant del confinament i la crisi sanitària. De les ciutats i pobles que ens van quedant després de l’ensulsiada de la Covid19 i de la incertesa i la por que ens van quedant a tots plegats en la mirada en parla en bona part en Toni Soler en aquest article: “Aquest replegament no es deu només a l’afany de seguretat, sinó a la sensació que les pàtries comunes, els espais de consciència col·lectiva, s’estan engrunant a una velocitat de vertigen.” El repte (majúscul), preservar la xarxa de la comunitat.

I de ‘salvar’ la cohesió, aquestes dues notícies agafades al vol de l’actualitat.

  • La preinscripció online i la mobilitat “agreujaran” la segregació escolar, segons la Fundació Bofill. Molt mala notícia per a una ciutat com #Badalona, una ciutat on plou sobre mullat en aquest tema. L’estudi inclou recomanacions pels ajuntaments. Prenguem nota.
  • Les cues de la gana, una realitat ben present descrita en aquest article d’Elisenda Colell a El Periódico. Al voltant de l’article, aquest comentari de la Montse Maresma, que reprodueixo: “La fotografia, la realitat que reculll’article, podria ser de #Badalona, la d’aquest matí a la Focus, la d’aquesta tarda a 4art Mon, la de cada dia a Sant Roc. L’emergència alimentària és gravíssima, els subsidis, els ajuts han d’arribar ja.”.

Tuits d’interés

I mentrestant a Badalona



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en , , , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent