Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Publicat el 2 de maig de 2020

Un ple sense paraules, a l’espera

[Aquest apunt és l’adaptació del vídeo amb el diari de confinament #46 que podeu repescar aquí]

Avui dissabte 2 de maig ha tingut lloc el primer ple telemàtic de la història política de Badalona, en el context d’aquesta emergència sanitària; i de fet és en el marc del decret d’alarma que es poden realitzar aquestes sessions amb aquest format. En aquesta primera vegada un reconeixement i una felicitació als tècnics municipals que ho han fet possible. I esperem que aquesta primera vegada pugui tenir continuïtat en un futur; de fet, sembla evident que les eines tecnològiques –utilitzades amb sentit comú i pel comú– ens poden ajudar a un major seguiment i control per part de l’oposició i la ciutadania de l’acció de govern.

Tanmateix, d’aquest ple n’esperavem molt més. Sessions com la d’avui s’han anat realitzant arreu del país, fa dos dies també a la Diputació de Barcelona… però plantejats d’una altra manera, amb intervencions dels partits polítics, que són respresentants de la ciutadania i amb un informe i repàs per part del govern de torn de les accions empreses per fer front al coronavirus … i tot això s’ha trobat a faltar en aquest plenari sense paraules de l’opisició i sense passar comptes el necessari contrast polític.

En el ple d’avui a banda de formalitzar la dimissió d’Àlex Pastor s’han aprovat tot un enfilall de reconeixements de crèdit, –per tant d’obligacions de l’ajuntament de pagar serveis prestats–. Qüestions, ja ho veieu, molt tècniques, de poc calat polític, només a excepció de la convocatòria de subvencions d’ajuts al lloguer per persones afectades per l’actual crisi. Notícia important… important i insistida, promoguda, vetllada per tots els partits de l’oposició i permeteu-me aquí també fer un accent particular a Esquerra Republicana – Avancem MES. Ens hagués agradat que entréssin més convocatòries similars, de fet, al calaix, a punt, hi havia altres propostes d’ajut destinades per exemple a autònoms i petits empresaris.

Veurem què passa el dia 12 de maig, que és quan està convocat el nou ple d’investidura. Espero que d’aquest ple en sortim amb un govern fort, un govern compromés amb el progrés i la justícia social… i encapçalat per Dolors Sabater.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en , , , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent