Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Publicat el 25 d'abril de 2020

Recuperar l’espai públic i altres reflexions (resum de la setmana)

Setmana marcada per un Sant Jordi singular (apunt específic al blog) i per la crisi política local (apunt específic al blog), però aquests darrers set dies de confinament també han convidat a fer diferents reflexions.

Per exemple aquesta, que va formar part del diari de confinament #41 espai públic ‘a reconquerir’.

Aquests dies em dona la sensació que tots plegats estem reflexionant, potser com mai, sobre com és el lloc on vivim, el nostre habitatge; també aquesta reflexió la fem balcó enllà: com han de ser els carrers i places de les nostres ciutats i pobles en aquest món post Covid19, en aquest món post pandèmia tenint en compte que potser en un futur n’aniran venint d’altres en aquest context globalitzat en el qual ens toca viure. Però en aquesta reflexió de món globalitzat se suma la lluita actual amb una que la precedia i que segurament la sobrepassa. I que és la lluita i tot allò que fem per atendre la crisi climàtica.

Aquí és on hem de saber sumar la preocupació per carrers més segurs des d’un punt de vista de la salut pública amb el compromís per carrers amb menys emissions, més nets, i en definitiva amb carrers que afavoreixin una interacció més justa, més eficient i no tan agressiva amb el consum de recursos.

Hi ha moltes ciutats a tot el món que estan en aquesta línia, ja amb propostes concretes. Molt sovint no són mesures que impliquen una gran infraestructura o una gran inversió. Es tracta d’ampliar l’espai pel vianant, per la bicicleta… n’hi ha prou a vegades amb un senzill pot de pintura.

Una proposta similar l’està fent ja l’Ajuntament de Barcelona. Per cert, que els companys d’ERC Barcelona han exposat tot un seguit d’idees i us recomano aprofundir-hi.

I amb tot aquest context… què passa amb la nostra ciutat?

Una ciutat, la nostra, Badalona, amb voreres clarament insuficients en molts i molts barris del nostre municipi. Al centre, a Dalt de la Vila, a Sant Crist, Coll i Pujol, a Sant Antoni de Llefià, la Pau, la Salut… tants i tants lloc de la nostra ciutat. Com insufucient és el nombre de quilòmetres ciclables que tenim al municipi. Per tant, dues línies en les quals podem avançar. Pacificació i amplicació d’espai per al vianant i ampliació de carril bici… tot això acompanyat d’una demanda que es pot fer ja per ampliar per exemple el servei del Bicing.

Tot això que es parli, que es parli en els espais compartits govern – oposició i que en surtin ja propostes concretes.

👉Propostes ERC Barcelona: http://ow.ly/1S7v30qAQad
👉Enllaços sobre #urbanisme: http://ow.ly/ne0e30qAQii
👉Especial Diari ARA #arquitectura i #Covid19: http://ow.ly/5XOp30qAQip

Però aquesta setmana al diari de confinament també hi ha hagut lloc per:

A continuació alguns tuits destacats, en clau Badalona:

I en clau país:



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en , , , , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent