Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Publicat el 19 d'abril de 2020

#confinament Nou impuls de treball polític (veurem) i continuem fent propostes

Mapes des de la finestra (interior i exterior). Aprendre (o desaprendre) sobre el que donem descomptat dels espais on vivim. Interessantíssim article a Citylab (cliqueu a la imatge per accedir-hi).
Mapes des de la finestra (interior i exterior). Aprendre (o desaprendre) sobre el que donem descomptat dels espais on vivim. Interessantíssim article a Citylab (cliqueu a la imatge per accedir-hi).
Divendres va tenir lloc la primera de les trobades temàtiques que apleguen tots els partits representació al ple, després de setmanes demanant l’establiment d’un espai de treball compartit govern – oposició per compartir propostes i solucions per a donar resposta a l’emergència sanitària, però en especial per a bastir l’estratègia de fons al municipi. La setmana vinent tindran lloc altres reunions. Veurem què en queda. Com a ERC, hi som, amb rigor, ambició, esperit constructiu i exigència. Queda pendent la incorporació d’altres actors socials i econòmics en aquest espai o en un altre de similar; de la mateixa manera que ja ho han fet altres municipis catalans. En parlava en el diari de confinament d’avui diumenge (el podeu recuperar aquí).

Aquesta setmana, hem fet arribar al govern i hem donat a conèixer públicament un paquet de mesures ERC Badalona en clau de reactivació social. Hi situem propostes immediates (convocatòria d’ajuts al lloguer, finançament per a activitats de lleure i un fons de 5M per a l’emergència. Reflexió a banda, només ens en sortirem si sabem donar joc al món local; i en aquest sentit és molt recomanable que doneu un cop d’ull al decàleg de la Federació de Municipis i l’Associació Catalana de Municipis amb propostes estructurals en la postpandèmia. D’això i més en parlava en el diari de confinament de dijous (el podeu recuperar aquí.

L’endemà del confinament, caldrà reforçar la reconquesta de l’espai públic, lloc de trobada d’un lleure inclusiu i q teixeix comunitat. Reconeixement a entitats com l’Ateneu de Sant Roc, la Salut Alta, la Fundació Germina, el Casal dels Infants, el Centre Sant Jaume, la Fundació Isom o la Rotllana. Aquesta reflexió surt del diari de confinament de dimecres (el podeu recuperar aquí).

Tornem amb l’habitatge, tema recurrent en aquest diari de confinament, amb el mapa sobre m2 dels habitatges a l’estat espanyol i un article oportú de Sergi Picazo al Crític sobre la desigualtat, barris i Covid29. Més en el diari de confinament de dimarts (el podeu recuperar aquí.

Recull de (bones) notícies a Badalona amb la nova categoria de curt ‘confinat’ que s’han empescat els del festival Filmets, la convocatòria per instal·lar 100 cobertes fotovoltaiques de Som Energia o la donació de 16.000 tests de la Covid19 de Menarini. Podeu ampliar informació sobre aquestes notícies (i algunes altres) en el següent enllaç. Divendres en parlava al diari de confinament (el podeu recuperar aquí).

Cultura… de nou i les vegades que calgui. Cultura, insisteixo, és també ecosistema (essencial). Tot plegat al voltant del pla de rescat anunciat pel Departament. Complementen el diari de confinament de dissabte (el podeu recuperar aquí) i amb referències a les demandes del sector (en aquest enllaç teniu les més representatives) i al projecte #emergènciaCONCA. Finalment, amb enllaç a l’article de la Núria Iceta Regals enverinats que si no l’heu llegit… ja trigueu! Ep, i no voldria deixar-me en aquest resum l’aportació de mig milió d’euros que Òmnium ha fet a la campanya Llibreries Obertes.

Aquests dies ha estat molt present el debat sobre els infants, tant des d’un punt de vista del curs escolar, com de la manera com està tenint lloc el confinament. Per cert, MOLT interessant el document elaborat per FAMPAS, accessible aquí. Sobre els temes he anat fent diferents piulades:

Un record en aquest apunt a dues persones que deixen petja i que ens han deixat aquests dies, l’amic Joan Anton Sànchez i l’exalcalde de Montgat Pere de José Hérmens.

Al blog republicabdn.cat/ d’Àlex Montornès trobareu dos articles ‘convidats’. Els del David Cester i els del Nello Cardenia.

Més sobre l’emergència (i l’endemà)

En clau Badalona

En clau de país



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble?, General | s'ha etiquetat en , , , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent