Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Publicat el 7 de març de 2020

#8M a totes a Badalona i tuits ‘no esborrats’ que diuen molt

Aparador pel 8M al Saltamartí.
Aparador pel 8M al Saltamartí.

[RESUM DE LA PRIMERA SETMANA DE MARÇ DE 2020] Quina potència el moviment feminista, també en clau de ciutat. El debat sobre la violència masclista i la desigualtat s’ha donat a Badalona des d’un ventall molt significatiu de col·lectius. A la feina de la Federació de Dones (que organitza l’acte institucional i el Trencant Invisivilitats) s’hi suma també la del Comissió Unitària 8M, amb moltes accions i activitats d’interès. Aquest 2020 han estat diversos els col·lectius que han fet propostes pròpies, indicador d’un empoderament i conscienciació a l’alça: és el cas de les associacions de veïns de Bufalà (veure programa) i de Lloreda (veure programa); i també de FAMPAS i l’Independent que faran un passi de Les Resilients la setmana vinent, el grup de dones de Llefià, l’associació dona i cultura a Badalona i el seu partit de futbol, les entitats del districte 6 o l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord a través d’un cicle d’economia feminista. També han estat diverses les AMPA (a la Jungfrau, per exemple, han fet una comissió de gènere i a l’escola del port han reivindicat dones invisibilitzades), així com també altres espais d’educació en el lleure… És remarcable la publicació especial dedicada al 8M de la revista de l’associació de veïns de Dalt de la Vila, tot un encert.

💜 Per un futur radicalment igualitari. #8M a #Badalona:

▪️Declaració institucional: http://ow.ly/cr0W30qmaLj
▪️Programació oficial via Ajuntament: http://ow.ly/jchi30qm9EY
▪️Més actes a la ciutat: http://ow.ly/DKgZ30qmaL1

8M a Badalona

Aquesta setmana ha tornat un tema tristament recurrent. L’Alcalde Pastor encara no ha esborrat el tuit estigmatitzador dels menors no acompanyats de fa uns mesos… la nostra feina com a càrrecs electes és ajudar a abordar aquesta realitat complexa, no tirar més llenya al foc. D’això també va el ple que hem forçat a #Badalona. Des de Guanyem, ERC-Avancem i Junts Per Catatalunya demanem una sessió extraordinària per condemnar les actituds xenòfobes al nostre municipi i perquè s’activin mesures eficients al respecte.

Aquesta setmana al blog també hem parlat d’accessibilitat. En aquest enllaç podeu recuperar la informació.

I aquests darrers dies també ha estat notícia això:

En clau de Badalona

En clau nacional



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent