Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

80 de l’afusellament de l’alcalde Xifré, (re)volta a Sant Roc i una ‘O’ que es perd

Anita, Juanje, Salva, Umair, Anna... noms propis per un relat de país més inclusiu i just. El projecte d’Òmnium lesrevoltes.cat ho està intentant i és del tot necessari i encertat! Dissabte a Sant Roc, a #Badalona amb la gent de l’Ateneu Sant Roc i molts més.
Anita, Juanje, Salva, Umair, Anna… noms propis per un relat de país més inclusiu i just. El projecte d’Òmnium lesrevoltes.cat ho està intentant i és del tot necessari i encertat! Dissabte a Sant Roc, a #Badalona amb la gent de l’Ateneu Sant Roc i molts més.

[RESUM DE LA SEGONA SETMANA DE FEBRER 2020] Aquesta setmana ha fet 80 anys que el franquisme va assassinar Frederic Xifré, alcalde de Badalona, ens ho recordava dissabte al matí l’associació cultural que du el nom del polític en un acte en què van participar diferents partits de la ciutat. En l’acte, l’alcalde accidental Ruben Guijarro es va tornar a comprometre a tirar endavant la dignificació de la plaça Alcalde Xifré on s’ha d’instal·lar una escultura en record a l’alcalde afusellat. A hores d’ara, el Museu de Badalona ja està redactant els plecs del concurs, com a resultat d’un acord amb el grup municipal d’ERC – Avancem Mes. Un mapa interactiu de la Fundació Irla permet conèixer els perfils d’altres alcaldes afusellats pel franquisme.

Divendres al matí es va enderrocar l’estructura d’obra que separava la platja de la Donzella, on hi havia un element especialment estimat a la ciutat, una finestra rodona que connectava una part i altra de la platja. Desapareix així una de les corbes més boniques de #Badalona. Més efectes del Glòria, per tant; ara que s’ha conegut l’inici dels treballs per a la recuperació del pont del Petroli de Badalona. Aquí podeu ampliar la informació. Al voltant dels reptes de la crisi climàtica a la ciutat, podeu llegir aquest apunt al blog (tot just estrenat) d’Àlex Montornès.

En aquest enllaç podeu accedir a un homenatge fotogràfic personal a la “O” de la Donzella.

Més coses:

ERC – Avancem MES ha proposat aquesta setmana implementar els contenidors intel·ligents a la ciutat per millorar la recollida selectiva de residus i també hem denunciat els retards en el pagament de les beques menjador en diferents escoles públiques del municipi. Dijous amb els companys de Guanyem i JxC ho feiem saber davant de l’Escola Sant Jordi.

Aquesta setmana m’ha tocat #tertúliaBDN al programa conduït per Carles Tornero, Badalona Matí. Em va tocar parlar de la
#crisipolíticaBDN (cal un reset!, tal i com podeu ampliar en aquest apunt específic sobre el tema, també publicat aquests darrers set dies), de la cancel.lació del Mobile (BCN continua sent un gran actiu!) i de l’oblidat Sant Crist. Sobre la tertúlia, podeu estirar aquest fil del TW d’ERC o anar directament al podcast del programa.

En clau Badalona

En clau nacional



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en , , , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent