Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

2 d'octubre de 2012
Sense categoria
4 comentaris

Diari d’un català abans de ser lliure. Taula comparativa de Partits amb Dret d’Autodeterminació i Independència

Avui som dimarts 2 d’Octubre del 2012, a 21 dies després del #11s2012 . M’he llevat a dos quarts de vuit. El dia despertava fred però amb Sol. Després de fer les cures a l’ull i esmorzar, he començat a escoltar les tertúlies. Al final m’he quedat escoltant al Professor López Casasnovas que ha estat molt interessant.

Ahir vaig estar veien el programa Àgora en l’entrevista al MHPresident Mas, em va semblar molt bé. Va ser franc i clar sense donar cap mena de sensació ni que està improvisant ni que està demanant un acte de fe per seguir-lo. Hi ha qui el critica dient que no concreta el full de ruta, però jo penso que ho fa perquè davant d’un repte tant gran i amb un enemic tant propens a l’us de la violència i del xantatge no és bo ensenyar les cartes abans d’hora.

Llegint els correus electrònics hi havia un dels catalans del món que es parlava sobre si els partits catalans eren prou independentistes o no, i a més s’hi barrejava estar a favor de fer el referèndum. La meva primera intenció ha estat contestar-hi, però després he pensat que el millor era fer una taula a on es pogués veure la postura de cada partit. A aquí la teniu:

Endavant les atxes!!

02 d’Octubre 2012

Karlsruhe – Alemanya

  1. Véns a dir que la CUP només vol la independència si l’Estat resultant és del seu gust, i si no, no: que continuem igual. Això no és veritat; el que passa és que el model d’Estat de la CUP és diferent del de tots els altres, i, com els altres, té dret a defensar-lo. La CUP no és, precisament, sospitosa de poc independentista: el camp polític que representa la CUP ha estat pràcticament l’únic independentisme durant dècades, cal recordar-ho.

    És fals, igualment, que la CUP i ICV no vulguin un Estat català sobirà “dins d’Europa”:  ICV accepta la Unió Europea, però està en desacord amb la línia neoliberal que aquesta imposa actualment; quant a la CUP, està directament contra el projecte de la UE, en tant que estrictament capitalista; i cap dels dos pensen, ni que Catalunya no ha de ser sobirana, ni, tampoc, que hàgim de canviar de continent (“Europa” no és pas el mateix que la “Unió Europea”: vius a Suïssa, per exemple). D’altra banda, posar, en aquest punt, ICV i la CUP al mateix sac que Ciudadanos i cia. s’acosta a manipular els fets, perquè les motivacions són inverses (és com posar PP i ERC al mateix sac per haver-se oposat a l’Estatut de la Moncloa). 

  2. Ahir vaig estar veien el programa Àgora en l’entrevista al MHPresident Mas, em va semblar molt bé. Va ser franc i clar sense donar cap mena de sensació ni que està improvisant ni que està demanant un acte de fe per seguir-lo. Hi ha qui el critica dient que no concreta el full de ruta, però jo penso que ho fa perquè davant d’un repte tant gran i amb un enemic tant propens a l’us de la violència i del xantatge no és bo ensenyar les cartes abans d’hora.wedding party bus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!