Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Més drets amenaçats (més presos i #12o) i mobilització en la vaga pel Clima

Sant Tornem-hi, hem gosat tocar la 'fiesta nacional'! La fiscalia torna a obrir el cas #12o. Una abraçada companyes i companys (re)acusats i aquí seguim, com una part més d'aquesta causa general contra els drets polítics.
Sant Tornem-hi, hem gosat tocar la ‘fiesta nacional’! La fiscalia torna a obrir el cas #12o. Una abraçada companyes i companys (re)acusats i aquí seguim, com una part més d’aquesta causa general contra els drets polítics.

[QUARTA SETMANA DE SETEMBRE] Aquesta ha estat una setmana de ple (aquí podeu repescar aquest apunt resum sobre el de Badalona i aquí un resum sobre el de la Diputació), però sobretot aquests darrers dies han estat l’escenari d’una nova onada repressiva, que ha portat a la suma 7 nous presos polítics.

En clau positiva, destaca l’anomenada Vaga Mundial pel Clima que va omplir la plaça de la Vila ambcentenars d’estudiants reclamant un futur millor.

Adif ha anunciat la licitació de les obres d’instal·lació i millora del tancament de les vies del ferrocarril a Badalona, en una actuació s’inscriu dins del conveni signat “per a la millora de la seguretat i la permeabilitat del ferrocarril”. Vam treballar molt per aconseguir aquest acord, que millorava la proposta inicial de la companyia (fer un simple mur que separava ciutat i mar). Ara cal vetllar perquè la tramitació vagi el més ràpid possible.

Badalona ha estat reconeguda amb el guardó de la Comissió Europea que l’acredita com a ciutat de referència en matèria d’innovació en envelliment actiu i saludable (més informació, aquí). L’equip del regidor d’ERC Francesc Ribot va treballar a fons en aquesta línia en el mandat passat. L’alcalde actual recollia el guardó a Aarhus (Dinamarca) en nom de tota la ciutat. El reconeixement distingeix el municipi per disposar d’estratègies integrals per avançar en la innovació per a l’envelliment actiu i saludable amb un model que inclou la implicació de les autoritats del territori, el sector sanitari i social, l’acadèmia, la societat civil i la indústria.

Dijous vaig participar en representació d’ERC i Avancem a la tertúlia de Badalona Matí. Els temes? Continua la ‘caça’ pel tema del #12o, la vigència d’un equipament cultural a la CACI i la #climatestrike a Badalona. En aquest FIL podeu recuperar el més destacat i en aquest enllaç recuperar l’entrevista completa.

Tuits d’interès



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble?, General | s'ha etiquetat en per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent