Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

10 de desembre de 2009
2 comentaris

Voteu per nosaltres, Bitte !!

Avui he llegit l’excel·lent article del professor Toni Strubell publicat al web de Reagrupament amb el títol „Vota per nosaltres, please“, a on explica la seva darrera experiència fent campanya pel SI en la consulta popular del 13D junt amb un noi de 13 anys a la població de Sant Eulàlia de Riuprimer. Ambdós no poden votar, un per ser massa jove i el professor perquè no està empadronat a Catalunya, car viu a Euskadi. M’he pres la llicencia de copiar-li el títol, però canviant el please pel Bitte.

Com sabeu, visc i treballo a Alemanya des de fa 3 anys i mig, i en teoria per sempre en el sentit que no hi estic per fer un treball temporal o traslladat per un temps predeterminat per la meva empresa.

No us podeu imaginar la desesperació que estic vivint aquests moments històrics des del meu particular “exili”. M’agradaria estar ara a Catalunya, treballant amb els companys de deumil.cat que estan implicats en la coordinadora per les consultes populars o amb els companys de reagrupament que estan fent un fart de fer conferències i actes pel Si a la Independència o al meu poble, fent tot el possible perquè es faci la consulta popular.

 

L’enyorança d’estar fora de casa, s’ajunta ara, amb la de no poder viure aquests moments històrics. Però el pressupost familiar no dóna per més i el poc que queda, serà per poder baixar per Nadal.

(continua)

.

 

Però com que  no sóc pas d’aquelles persones que es queden desconsolats a casa amb els braços plegats, la setmana passada amb els companys de la Vegueria d’Exteriors de Reagrupament, vam decidir que ajudaríem a la coordinadora dels referendums a donar conèixer el que està succeint a Catalunya en cada país a on residim. Per això des de dimarts passat, estem fent un enviament dels dossiers de premsa i de la nota informativa en anglès, francès, alemany, holandès i espanyol a tots els mitjans de comunicació en tots els països a on els reagrupats estem vivint.

El company de Mèxic ja aconseguit que li facin una entrevista al respecte a un diari molt important ,El Excelsior. Esperem que aviat la podem veure. A la ràdio alemanya, l’equivalen a Catalunya Informació, es pot trobar un article al respecte, encara que és de fa 3 setmanes: Streit um katalanisches Autonomiestatut i no està molt ben explicat. A veure si ara amb el nou dossier, ho expliquen millor.

El company dels Països Baixos, ha fet un dossier expressament pensat per la mentalitat dels periodistes holandesos i els va enviar ahir. Avui es dedicarà a trucar-los. Els companys de Bèlgica també avui faran les trucades, els d’Anglaterra el mateix, els d’Estats Units també, el company de Colòmbia igualment….etc Tots hem dedicat a enviar els dossiers a tots els mitjans que tenim la seva adreça. 

Requereix una menció a part, els companys de Suïssa, aquests ja fa temps que han arrancat el procés per fer el referèndum dels catalans que viuen en aquest magnific país. Com podeu veure en el seu bloc http://suissadecideix.blogspot.com/ tot va sobre rodes i ja tenen molts vots anticipats. Avui a les 9 del vespre farem una tele-reunió per skype amb els companys de Suïssa perquè ens expliquin con s’ho estan fent. La idea és exportar-la a tots els països a on tenim companys de la Vegueria d’Exteriors. Als Països Baixos, també ja ho està preparant, i als Estatus Units i Bèlgica s’ho estan ruminat com fer-ho. Segur que la informació de Suïssa serà molt valuosa. A Alemanya, m’agradaria molt poder-ho fer, però jo no em veig en cor, perquè no domino prou l’idioma per poder fer-ho amb garanties, espero, però que entre tots els que estem vivint i els que es pugin apuntar més endavant, al final també ho fem.

Però tot això només tindrà sentit, si vosaltres, afortunats companys que viviu en alguns d’aquest 166 pobles i viles de Catalunya, que el diumenge 13 de desembre es farà la consulta popular, aneu a votar, però sobretot , si voteu SI a la Independència!!

Si us plau, no només ho feu de fer per vosaltres sinó també per tots els milions de catalans que no ho poden fer. Voteu per nosaltres, si us plau!!

Endavant les Atxes!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!