Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Polítiques de patrimoni que cal consensuar

L’Ajuntament de Badalona ha portat a una fira immobiliària internacional un catàleg d’edifics del patrimoni municipal buscant inversors (👉 nota de premsa oficial). Per a fer què? Amb quines condicions? Responent a quina estratègia? Preguntes a l’aire. Fum i frivolitat, reflex del (des)govern del PSC i Unió.

1⃣ El patrimoni municipal és una eina al servei de Badalona. Posar a l’aparador aquests edificis renunciant a decidir a què es dediquen és una gravíssima irresponsabilitat. Una cosa és buscar inversions, l’altra deixar que un privat decideixi sol com volem la ciutat.

2⃣ Però és que, a més, alguns dels edificis ‘proposats’ tenen ús decidit o hi ha treball previ avançat (CACI amb Museu del Còmic, Eines Canela x cultura, o Ca l’Arnús amb usos d’investigació i sanitaris). Desconeixement? Renúncia? Tan poc valorem les oportunitats per a #Badalona?

3⃣ Sigui com sigui, no només s’ha obviat feina feta i compromisos adquirits, sinó que s’han ‘oblidat’ d’assegurar el consens imprescindible; per començar amb els partits de l’oposició(el govern de Badalona és només de 4 regidors!) també amb els agents socials!

4⃣ I a partir d’ara què? El que tenim ara és un aparador que situa edificis que, excepte un cas, estan qualificats d’equipament i que requereixen elevades inversions; i que en tot cas caldrà ‘concessionar’ (no es poden vendre). Poca cosa més que un titular interessat, doncs. Fum.

5⃣ El debat sobre el patrimoni a la ciutat és imperatiu, però ha de ser transparent, informat i inclusiu; i sobretot, s’ha de posar-se al servei de l’interès comú i de les oportunitats de futur a Badalona. No es tracta de ‘despendre’s’ del patrimoni, sinó de sumar amb ell.

I aquí podeu repescar el catàleg d’edificis del patrimoni que s’ha portat a la fira immobiliària de Cannes…

Sí, responent aquest tuit, està bé explicar el potencial de #Badalona i reivindicar districtes sud i nord (pels quals tant vam apostar)… però una cosa és això i l’altra és, sense buscar consens ni assegurar interès públic, plantejar catàleg de patrimoni on invertir.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en , , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent