Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

[Setmana 8/2019] La fraternitat segons Tardà i nous/vells projectes que es van fent realitat

Molta gent aquest diumenge al dinar republicà d’Esquerra Republicana Badalona (a una banda i altra de la barra), amb l’estimat Joan Tardà Coma. Diversitat i força… piles ben carregades per uns mesos decisius pels nostres drets i per #Badalona. Les tres regles del republicanisme, segons en Tardà: ningú per sobre l’altre, vida digna per tothom i fraternitat entre persones i pobles. Estimulant com sempre, mestre! En aquest enllaç podeu accedir al nostre seguiment a Twitter.

Altres notícies aquests darrers set dies:

Badalona incorpora 15 agents cívics per fer tasques de mediació en petits conflictes a la via pública (👉 nota de premsa), una aposta del govern en què vam participar com a ERC i que celebrem que es consolidi.

Dues noves escales mecàniques i dos nous ascensors milloraran l’accessibilitat a la Pau, Sant Crist, Sant Joan de Llefià i la Salut. Les obres comencen al maig i ja vam anunciar la inversió fa uns mesos (ejem!). Celebrem la data d’inici d’obres d’unes inversions en accessibilitat clau als nostres barris i que han de tenir
continuïtat. Reivindiquem, en tot cas, el procés participatiu i priorització que vam fer en relació. Més informació en aquest apunt al blog.

Trànsit comença a instal·lar el radar per tram a #Badalona (👉 nota de premsa). Una decisió, en la línia de convertir C31 a #Badalona en una via menys sorollosa i contaminant i més segura, i que vam demanar des del govern (ERC, Guanyem i ICV-EUiA) i que vam treballar amb Territori i Interior. Bé.

Dimecres, el Grup Municipal d’ERC-AvancemMES vam visitar l’entorn del parc Nelson Mandela, a Montigalà, per escoltar els problemes que els traslladen els veïns i veïnes (👉 nota de premsa).

Una al·legoria contra el llançament de residus al mar serà el dimoni que es cremarà per les Festes de Maig (per cert, estaria bé complementar amb una campanya de conscienciació). Lamento el fet q s’hagi tirat enrera el ‘vot obert’, inaugurat l’any passat amb l’elecció del disseny. (👉 nota de premsa)

Aquesta setmana també ha destacat la mobilització #21FVagageneral, amb una impressionant manifestació a Badalona, així com les declaracions dels consellers a la presó i acusats, com la Dolors Bassa, en Josep Rull, en Raül Romeva, en Jordi Turull, en Jordi Sànchez i l’estimat Carles Mundó:

En clau de cultura a la ciutat, també destaca:

“Enric Sió, el dibuixant q va trencar motlles” (👉 més informació) es podrà veure al Centre del Carme des d’avui fins el 14/4. Està comissariada x Jordi Riera i surt de l’impuls de Cultura, Universitat de Barcelona i el Museu. És una de les notícies culturals de l’any a #Badalona.

La fantàstica gala del Festival Li Chang, i que ha tingut lloc aquest cap de setmana.

Dimarts hem tancat les activitats de l’Any Europeu del Patrimoni des de @culturaDIBA amb la jornada #MemòriaFutur, comissariada per Pia Bosch sobre proposta d’Eduard Miralles. En aquest apunt al blog podeu ampliar més informació.

També al blog, podeu descobrir més recursos de la Trobada Municipalista que ha tingut lloc aquest dissabte a Tarragona, i a la qual he intervingut.

Altres tuits destacats:



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble?, General per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent