Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

27 de gener de 2007
2 comentaris

Reflexions envers la colonització

Reflexions envers la colonització es només quatre ratlles respecte la situació actual que els catalans estem vivint. Com a militant d’ERC, estic esperant esdeveniments, per mi després de tants anys de lluita en costa molt creure tot el que es diu i esta passant.

Per tot això, vull reservar-me la meva opinió i mentre tant voldria fer una crida a tots els independentistes que en aquesta difícil situació sempre es busqui els ponts de diàleg per construir i no per destruir. El nostre principal enemic es nosaltres mateixos.

Quan una nació esta sotmesa per un altre, des de el primer moment en la nació colonitzada o sotmesa sorgeixen tres grups de col.lectius des de el punt de vista de presa de posicionament envers la colonització:

  • Els botiflers
  • Els independentistes
  • Els que no fan res (l’immensa majoria)

Aquest grups, no son pas homogenis, ni amb les seves manifestacions ni amb el temps. Per exemple en el grup de botiflers, hi han els que son més descarats i els que no ho son tant.

També dins d’aquests grups, hi ha aliances temporals i sobretot hi ha transvasament de persones segons el temps i la situació.

En la nació opressora o colonitzadora, hi ha tres col.lectius:

  • Els que executen la colonització
  • Els que estudien , plantifiquen i dirigeixen la colonització.
  • Els que no fan res però en viuen directament o directament de la colonització

El darrers son la "Pedrera" del altres dos col.lectius.

Tant en els col.lectius de la nació oprimida com la de la nació opressora, els col.lectius parteixen de qualsevol classe social i ideal polític, malgrat que hi han matisos. Per exemple inicialment es pot dir que la classe alta i amb diners son potser els que més fàcilment son propens a ser botiflers.

Només veien això, un ja pot veure que la nació oprimida o colonitzada ho te molt difícil de que un dia es pugui alliberar-se, sobretot si:

  • El col.lectiu botifler es força mes gran , transvasant de les classes altes fins a les classes mitges i baixes. Per autojustificar-se, aquest col.lectiu ho dissimula en nom del discurs del progressisme i de la cerca del benestar del ciutadania.
  • El col.lectiu independentista, esta dividit i hi ha un lluita fratricida entre ells fent que es vulgui abans pactar amb els botiflers que entre ells mateixos.
  • L’immensa majoria es adoctrinada pels medis dirigits pels botiflers i esta molt condicionada per relacions familiars amb la nació colonitzadora.

Vet, aquí els que ens esta passant a casa nostre. En els països catalans es dona tot aquests clàssics condicionats però li podem afegir a més els condicionats derivats de una nova l’immigració que te altres prioritats i necessitats. 

Mentre tant en la nació colonitzadora o opressora, tots els col.lectius tenen clar que han d’actuar amb fermesa i forma unitaria envers qualsevol intent d’alliberament de la nació colonitzada, els hi va la existència.

 

  1. No és que els hi vagi l’existència. És simplement el seu discurs nacionalista-expansionista negador dels que no quadren en el seu mapa. A nosaltres sí que ens hi va l’existència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!