Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Patrimoni en perill, a Badalona

Terrible notícia pel patrimoni industrial i arquitectònic de Badalona. Dimarts a la nit va cremar la Piher, obra catalogada de Bohigas, Martorell i MacKay de principis dels 60. L’edifici dempeus, i q emulava una tarja perforada (informàtica incipient), era el de serveis complementaris (vestidors).

A l’espera de la valoració final de danys (per sort, sembla que no hi ha ferits; però l’afectació segons els bombers és molt important), resta l’autocrítica imprescindible com a Ajuntament i com a ciutat. L’edifici estava en un estat de greu deteriorament des de fa molts anys i no vam ser capaços de donar-hi l resposta q tocava.

En els darrers anys, l’Ajuntament ha reforçat la protecció al patrimoni actuant d’urgència a Torre Codina, Ca l’Arnús, Ca l’Andal o CACI i ampliant el catàleg de protecció. Amb la Piher no hi vam ser a temps per no tenir-ne la titularitat i el requeriment a la propietat va ser complicat, en part per l’ocupació, en part per la discussió judicial. Trist, convé prendre’n bona nota.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en , , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent