Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

[Setmana 49/2018] Bones notícies en clau d’habitatge i reflexions al vol sobre cultura

[Setmanalment envio al meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 49 de 2018]

Per començar dos tuits d’actualitat, a mig camí de la política local i nacional i estatal:

Continuem amb dues (bones) notícies en clau d’habitatge.

La primera, de de dimecres ja està oberta la convocatòria d’ajuts per a la conservació d’edificis d’ús residencial o habitatge unifamiliar; una línia de suport econòmic promoguda per l’Àrea Metropolitana oberta fins al febrer i adreçada a edificis construïts abans de 1996 a Badalona.

La segona es tracta d’una notícia important! Amb l’acord del Departament de Territori⁩ i l’Ajuntament de Barcelona s’obre una porta molt útil també per #Badalona i que permetrà incrementar el % d’habitatge de protecció oficial a la ciutat. Cal dir, però, que la majoria de sòl del municipi ja implicava cessió 30%, però és una novetat interessant en clau de municipi i de país.

Més notícies: aquesta setmana s’ha començat a enderrocar l’edifici d’equipaments al Port de Badalona, amb vista a alliberar l’espai on en breu començarà obra de l’hotel. Bona notícia. Repesco del blog aquest apunt q resumeix el nostre enfocament sb aquest projecte de ciutat.

L’Ajuntament de Badalona i ADIF signaran un acord a principi del 2019 per millorar i mantenir els tancaments de les vies del tren, en la línia del que vam estar treballant fa uns mesos. Es consolida així l’opció de model de tanca propi per a la ciutat.

També hem parlat aquests set dies del tancament del punt d’informació als nouvinguts a Sant Roc. En aquest apunt al blog ho explico mitjançant cinc preguntes i respostes.

Al voltant de la publicació d’aquest article del badaloní d’adopció Miquel Bernis: “Els temuts punts de no retorn del canvi climàtic”, una reflexió: el #canviclimàtic i els seus efectes sb els nostres pobles i ciutats hauria de ser tema clau a les municipals. A #Badalona procurarem q ho sigui perquè la nostra costa i les nostres infraestructures de sanejament reclamen solucions d’adaptació i resposta.

Alguns apunts sobre cultura a Badalona:

Hem vist darrerament nous formats interessants quant a #cultura: la cita que sumava Òpera i pastisseria promoguda fa unes setmanes per l’Orfeó Badaloní; el #perfiésdilluns de l’Escola de Música o l’activitat d’improvisació que dimecres es va poder viure al Círcol. Dos equips d’artistes, un tema proposat pel públic i… fight!

El projecte de la Fundació Èpica de La Fura dels Baus on participen científics, docents i veïns de #Badalona i en que es prepara aquests dies un espectacle multidisciplinar a la seva seu de l’antiga fàbrica de Muebles Rojas, al barri del Manresà. Un projecte que pot situar #Badalona al capdevant de la innovació en cultura. Fa unes setmanes vaig tenir l’oportunitat de conèixer amb la consellera Laura Borràs els darrers detalls d’aquest projecte de ciutat q va començar a caminar en l’anterior mandat.

Crítica enraonada i oportuna al concert d’EuropaFM promogut per l’Ajuntament fa una setmana. L’administració no és un operador comercial més (per això ja hi ha operadors comercials), sinó q amb els diners que inverteix en cultura (sempre escassos) s’ha de cercar valors i valor afegit.

Els alumnes dels instituts de Badalona i Santa Coloma aprenen a rapejar i glosar en català. Una activitat dins el programa #Flipart de l’Àrea de Cultura de la Diputació, un projecte de difusió de les arts escèniques i visuals a escoles i instituts. Per cert, Pau Llonch va ser recentment #PremiLluísCarulla a la seva escola @VerSembrant.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en , , , , , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent