Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Un govern que ho fia tot a la imatge

El titular d’aquesta notícia del perfil oficial de Twitter de l’Ajuntament hauria d’haver estat: l’Ajuntament de #Badalona reforça la informació pública al municipi amb un nou canal obert a la ciutadania. Però ja ho veieu, aquí tenim un nou exemple de comunicació institucional de nou forçada per un govern que ho fia tot a la imatge… Alcalde, alcalde… i alcalde, fórmula o mantra del nou govern a la ciutat.

La notícia em genera dubtes: crec que és positiu tot nou canal informatiu, i celebro que l’actual alcalde vulgui enfortir vincles amb la gent, però aquí grinyolen coses, tal i com hem denunciat com a ERC (📝 nota de premsa): 1⃣ Quines garanties de protecció de dades ofereix l’eina? 2⃣ Quin ús tindrà durant la campanya electoral? 3⃣ Qui i com realitzarà el manteniment de l’eina, mitjançant quin llibre d’estil o pla de comunicació? i 4⃣ Com es distingirà la informació concreta de les valoracions polítiques?

Si el canal s’orienta a donar informació tècnica o molt concreta, canals més assèptics i acotats són més eficients; si el que es busca és una eina de participació, un canal de Whats no sembla ser el millor instrument, a no ser que el que es busqui, més que el servei públic, és la projecció personal del candidat d’un partit.

¿La notícia és que Pastor vol tenir un contacte amb la gent (tal i com s’explica en el material de difusió), o que la gent tindrà accés a més informació? El canal de whatsapp de l’alcalde podria tenir sentit si anès acompanyat d’un reforç d’altres canals de comunicació institucional a la cerca d’una major eficiència. Tal i com s’ha anunciat i presentat, ha acabat sent només un indicador més de la falta de projecte i de la desperada necessitat del govern del PSC-Unió de posicionar-se de cara a la ciutadania després de la moció de censura amb el suport del PP i C’s. Massa pressa, massa traç gruixut. Ja fa dies que ens preocupa l’estrès a que estan sotmetent la comunicació institucional.

La informació pública és i ha de ser una prioritat, però aquí s’ha creuat la fina amb el que és, de nou, l’ús partidista de la institució. Mentre vam estar a govern feiem ‘L’Ajuntament informa’ ara tornem enrera amb ‘L’alcalde informa’ que tant va aprofitar Albiol. No és un canvi menor…



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent