Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

48h Open House, tercera edició a Badalona: el més destacat d’aquest any

Aquest cap de setmana, el festival d’#arquitectura 48h Open House Bcn arriba per tercer cop a #Badalona (📰 notícia), una bona notícia en el calendari d’esdeveniments del municipi i l’àrea metropolitana. L’Open House ofereix una oportunitat immillorable de conèixer i reconèixer, i al capdavall ‘desvestir’ (tal i com ens proposa el lema d’aquesta edició) aquells edificis o equipaments que conformen el nostre dia a dia i que ben sovint ens passen desapercebuts. És important que Badalona reivindiqui el seu lloc en aquest esdeveniment que, més que un aparador, ha de ser una porta d’entrada al debat sobre com millorar la qualitat de les nostres ciutats. Amb l’Helena Ricomà, en Josep Duran, en Pere Vegué i la Cristina Ribas vam treballar molt fa dues edicions per portar-lo a Badalona, en aquella primera edició com a ciutat convidada.

La presentació de l’edició 2018 s’ha fet a la Casa Prat (a la foto), un edifici d’estil racionalista obra de Joan Amigó i Barriga i una de les propostes més singulars d’aquesta edició. En cada edició de l’Open House hi ha una o dues peces que poden rebre el títol de tresor amagat, pel que fa a Badalona, és el cas de la casa Prat, tan present, tan invisible, en una de les cruïlles més concorregudes de la ciutat.

Elisenda Bonet, directora del festival d’arquitectura, destaca aquí les novetats i els aspectes més rellevants a #Badalona de l’edició d’enguany, que podeu acabar d’ampliar a la web oficial de l’esdeveniment.

Es manté l’aposta pels itineraris (cal inscripció prèvia) i en què destaquen en clau de transformació urbana el de Sant Roc i la construcció de l’autopista (dissabte a les 16h i a les 18h, a càrrec de Pere Serra i Pere Picorelli, de l’Incasòl) i el vinculat amb el front marítim, a càrrec de Josep Maria Massot. L’itinerari de Sant Roc és especialment interessant perquè és nou i pel luxe de tenir-hi en Pere Serra, un dels artífex de la transformació urbanística al barri.


Durant dissabte i diumenge es podran visitar edificis amb plantejaments sorprenents (a la foto, un dels més icònica d’aquest any, situat al carrer Progrés, 127), amb altres ja més reconeguts com els pisos de Can Mercader (Barba Corsini) o el Gama (Oriol Bohigas); dues incorporacions molt destacades de l’edició anterior. Al Port de Badalona es podrà visitar l’edifici de Capitania. Edifici de capitania, de Dora Castellà i Borja Carreras. Edifici obert al port, i que es fa mirar. Referent d’una concepció de port que no es mostra d’esquena a la ciutat.

Entre els més concorreguts tornaran brillar, amb tota seguretat, els clàssics: Anís del Mono, Baetulo, Casa de la Vila… i aquest any tb la joia de Sant Jeroni de la Murtra. És previsible igualment que els itineraris de Dalt de la Vila i del Modernisme tornin a estar entre els més demandats.

Dins l’àmbit #opensocial, els alumnes de l’Artur Martorell i de la Jungfrau explicaran l’#arquitectura de la seva escola al públic, una oportunitat engrescadora per conèixer els edificis des de la perspectiva dels usuaris.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble?, General | s'ha etiquetat en , , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent