Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Publicat el 29 de juny de 2018

[Setmana 26/2018] #3anysdecanviBDN i encara dubtes sobre el pla de govern fruit de l’acord PSC-PP

[Setmanalment envio als meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 26 de 2018]

La primera setmana ja a totes en el nou escenari com a grup a l’oposició. Ha estat setmana de ple, de fer balanç i d’apuntar propostes i algunes polítiques que hem aconseguit endegar.

Comencem pel balanç, dijous va tenir lloc l’acte #3anysDeCanviBDN a la Jungfrau (💻 resum 2.0 amb el destacat), acte organitzat per les tres forces que hem format govern. Va ser una bona ocasió per passar comptes de la feina feta i per apuntar i reivindicar els molts projectes en marxa. El ‘model #Badalona’ té en la diversitat dels seus ingredients el seu gran capital. L’objectiu és ser +forts i +estables el proper mandat. Mai s’havia invertit tant en polítiques d’accessibilitat i #habitatge; mai s’havia fet una aposta tan decidida x la tarificació social, x les polítiques d’igualtat; mai s’havia cregut com ara en la un participació, mai #Badalona s’havia reivindicat com ara en clau metropolitana. Una feina ingent que queda interrompuda i en part amenaçada. Aquí estarem per vetllar-ho, ara des de l’oposició, sabent que això no és un adéu, sinó un ‘fins aviat’.

Parlant de balanç, podeu ampliar informació: 📍 mapa interactiu amb els projectes en marxa a urbanisme, i que vaig despatxar fa uns dies amb el regidor Rubèn Guijarro i ✉️ llegir la carta de la regidora Agnès Rotger pels temes de serveis socials.

De les primeres mesures del PSC a Badalona, i que es recullen en l’entrevista (📰 llegir-la) que l’alcalde Pastor ha concedit al Diari ARA. Poca consistència  i encara molts dubtes sobre el pla de xoc real (i en especial sobre la més que probable agenda oculta de l’acord PP-PSC- C’s) perquè tenim:

🚸 l‘escola bressol de Montigalà, en contractació.
⛏ els tan denunciats 900 punts negres, en solució.
🖋 la contractació serveis socials, ja negociada i acordada amb Govern, però amenaçada en altres aspectes pq s’ha tombat pressupost de #Badalona.
🛐 Pla de centres de culte? Pq? Estan regulats per llei. Quin sentit té fer-ho en clau local, +enllà de satisfer PP?

Altres notícies:

El Consell Comarcal del Barcelonès aprova, a petició d’ERC (📰 notícia) la creació d’una comissió de seguiment de les activitats del Centre Comarcal d’Atenció d’Animals de Companyia.

El futur CAP al Gorg és la primera gran inversió d’equipament públic a la zona del port-canal, nou node de centralitat a #Badalona. Ara cal avançar, també en el futur centre cívic i en el mapa educatiu. Els regidors d’ERC Francesc Ribot i Agnes Rotger van presentar als veïns i veines el projecte del futur Centre d’Atenció Primària del Gorg (📰 notícia).

La regidora d’ERC ha explicat que #Badalona ja té a punt dos pisos municipals per a allotjament temporal de famílies que han perdut a seva llar (📰 notícia).

Altres continguts:

Resum de la intervenció meva a la Tertúlia de Ràdio Ciutat de Badalona.

Alguns tuits destacats:

 

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble?, General | s'ha etiquetat en per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent