10 d'agost de 2009
2 comentaris

Diari d’Itàlia: Ciutat del Vaticà

7 d’agost de 2009 (amb teclat amb pocs accents…)

Avui ens hem llevat ben d’hora i  hem esmorzat a la cafeteria de la pensio. Hem posat tiquets d’aparcament al cotxe (es compren a l’estanc). Hem anat a l’estacio de Termini i hem comprat el tiquet Roma Pass, que permet agafar el transport public a la ciutat de forma ilimitada durant 3 dies, entrar de forma gratuita a dos monuments i a la resta dels disponibles a la llista entrar-hi amb descompte. També ofereix descomptes per a diversos espectacles.

Tot seguit hem agafat el metro i hem anat al Vaticà. Primer hem anat als museus vaticans. Ahir a la nit vam fer una reserva per Internet però no la vam poder imprimir, però per sort n’hi havia prou amb el numero de reserva que ens haviem apuntat per a que ens donéssin les entrades sense haver de fer cua. Els museus son molt extensos, i la visita es fa llarga tot i tenir algunes sales tancades, com ara la d’art etrusc, cosa que m’ha sabut greu. Entre les coses que m’han agradat especialment, les estàtues egipcies, especialment les de la deessa lleona; els segells cilindrics mesopotamis; l’escultura de Leocont i els seus fills llitant contra la serp; i com no, la capella sixtina.

Sortint del museu hem menjat i begut alguna cosa al self-service del mateix edifici per agafar forces, i hem anat a la Plaça de Sant Pere i a la Basilica. He pujat a la cupula des d’on es veuen unes fantàstiques vistes de la basilica i de tota la ciutat de Roma. Es molt cansat arribar fins dalt, però val la pena.

Sortint del Vaticà i una mica saturades d’art religios hem fet un volt per la ciutat. Entre altres coses hem vist el Castel Sant’Angelo, la Piazza del Popolo, el Panteo, la plaça Spagna, el Parlament, i altres monuments del munt que hi ha per la ciutat.

A quarts de 8 del vespre hem anat al bar Primo, en el que a aquestes hores per una consumicio et pots servir aperitivi, tantes tapetes com vulguis i sense pagar més. Aixo si, la consumicio et costa entre 4 i 8 euros. Parlant de consumicions, cal vigilar molt amb les begudes que es demanen, perquè et pots trobar que una llauna et costi 6 euros (a Venècia) o 4, 5 euros (a Florèencia), quan vas a sopar o a dinar a algun lloc. Quan mires els preus dle menjar no veus els de les begudes i després te’n pots endur una sorpresa desagradable.

Després de considerar-nos sopades amb els paretivi, hem anat a un estanc a comprar uns bitllets de bus i n’hem agafat un cap a l’estacio de Termini, prop de la pensio, i hem anat a descansar ja que estem esgotadissimes. Demà ens toca anar a visitar el Coliseu entre altres coses.

  1. bé, veig que ja estas assabentada de la detenció d’en Jaume…

    avui he tingut un moment de tranquilitat a la feina i m’he posat al dia del teu viatge per Itàlia, per cert molt emocionant!

    i falten fotos!! suposo que això ja és demanar molt! jeje

    ara deveu estar al Coliseu….ooooh quina enveja! i jo aquí tancada…! benu no em puc pas queixar per això enguany, oi?

    per cert, que aneu amb el teu cotxe? se m’ha ocurregut al veure que us va deixar tirades en una ocasió…jejeje, espero que això quedi així!

    apali, un petonet (una abraçada molt forta per la Núria)

    salut

  2. Aideta!!

    Que bé poder-te llegir des d’aquí!
    Ja he vist les fotos del fesibuc! Quina envejeta…  i quins records!
    Que ja has anat a Pompeia? Si pots puja al Vesubi!

    La Nit està molt bé, però segueix amagada sota el llit! jejeje! Li faig por.  

    Ja farem un sopar de benvinguda perquè ens expliquis el viatge!  

    Una abraçada!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!