12 de setembre de 2008
13 comentaris

La mani fantasma de l’11 de setembre

Ja hi estic acostumada d’altres anys, però ahir vaig assistir a una manifestació fantasma de l’11 de setembre a Barcelona. No va sortir a TV3, que per molt que faci anys cada cop es torna més cega per al que l’interessa; tampoc la va veure Catalunya Ràdio. Ni la premsa. Vilaweb la va veure només de passada, esmentant-la en el seu article, però en fer un resum de la mani el primer bloc no existia. I el que és més greu, és que segurament era el més nombrós. Dic segurament tot i que n’estic convençuda, però en tot cas, si el que comptés fos no faltar a la veritat, aquest hauria hagut de tenir una presència més gran als mitjans. No m’estranya de segons quins mitjans, però en d’altres que representa que són menys manipulats pel poder, em sap més greu.

Enguany la convocatòria unitària de l’esquerra independentista ha tret molta gent al carrer. Els qui cada dia treballen per a fer realitat allò que diuen al carrer, i no en despatxos ni rodes de premsa. Els qui en peteixen les conseqüències repressives. Els qui durant aquest any han hagut d’entrar a la presó, a l’Audiencia Nacional, a diferents jutjats i comissaries. Els qui han patit seguiments, identificacions, amenaces i cops de porra. Els 17 de Gandia, en Jona, en Franqui, i bastants més. Tots aquests eren representats a la manifestació fantasma.  Però així, encara té més mèrit. Seguim sent més i tenint més capacitat, malgrat ens silenciïn. I que quedi clar que quan rebem la repressió a causa de la nostra coherència en la lluita, el silenci esdevé complicitat.

Aquí teniu informació de la diada a Llibertat.cat.

Aquí teniu un video (en molt baixa ressolució) de la “mani fantasma” convocada per Alerta Solidària, CAJEI, Endavant (OSAN), Maulets i SEPC.

  1. Jo aquest any, i per primer cop en forces anys, m’he passat l’11 de Setembre a casa. Sempre ahvia anat a la manifestació fantasma, però no n’havia agafat prou consciència fins aquesta any.
    Al quedar-me a casa he volgut seguir les notícies sobre els actes i les manifestacions, i realment, no he aconseguit saber res de la manifestació de l’EI. I quan dic res, vull dir res de res, ni teles, ni ràdios.
    Després de seguir les notícies tot el dia, la síntesi final que en puc extreure, és que hi van haver recepcions i actes oficials. Una manifestació d’ERC, una altra pel dret a decidir on sempre es mostrava la mateixa imatge d’en joel joan, un concert, i poc més. D’altra banda, també m’han arribat confuses informacions sobre crema de retrats reials, i algun tipus de conflicte entre radicals, i fanàtics d’ultra dreta (qui deuen ser els radicals? suposo que els mossos, no?).

    A veure si l’any que ve existim

  2. No sé perquè tant de rebombori, si cada any és el mateix, les mateixes manis, les mateixes notícies, els mateixos que convoqueu manis fantasma, a totes elles canteu el mateix, crideu el mateix, total, per què? Per a que despres us queixeu sempre del mateix, evident, com sempre que les televisions i premsa no us fagin ni cas.
    De vegades, tinc la sensació que és com si cada 11 de setembre ens passessin la mateixa pel·lícula, aquella que has vist més de 20 vegades i et saps el diàleg de dalt a baix, saps el que passarà durant el dia desde que et lleves fins que te’n vas al llit…
    Jo no sé, però potser és temps de replantejar-se les coses i fer alguna cosa més per a que l’any que ve no es tornés a repetir aquest “bucle” en el temps…

  3. Doncs jo t’explicaré un dels motius del perquè s’omet, i que alguns volen seguir ometent. Resulta molt dificil explicar una convocatòria de 6 sigles diferents, de les quals cap d’elles ha sortit de la marginalitat política, i que tot sovint són canviants d’un any per l’altre. Ho dic en to constructiu, però la mani de barcelona cal replantejar-la, així com els actes del Fossar, ni déu s’entera de qui parla i molt menys encara, ni déu els coneix. Salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!