Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Publicat el 9 de gener de 2017

Reprenem el curs: línies de treball el primer trimestre de 2017

2016-09-21 19.02.09Aquest apunt intenta resumir les principals línies de treball de l’àrea que dirigeixo a l’Ajuntament de Badalona en els tres primers mesos de l’any:

El pla Recupera, en marxa:

El passat mes de desembre, l’Ajuntament va signar amb la Diputació de Barcelona i el Banc de Sabadell les condicions d’un crèdit que, un cop aprovat definitivament l’annex d’inversions anomenat Pla Recupera, ha de permetre ja la licitació dels primers projectes definits com a prioritaris, i que podeu consultar aquí. El tràmit administratiu de la licitació és previ a l’adjudicació i aquest primer trimestre de 2017 hauriem d’iniciar els tràmits de diferents obres i actuacions, entre les quals les de l’arranjament del carrer Mossèn Anton (que bona falta li fa); l’esperada dignificació dels carrers de Sant Crist que limiten amb l’autopista i on en un futur ha de passar la segona fase del lateral; l’estimat carrer de la Costa a Dalt de la Vila; millores estructurals a diferents edificis del patrimoni (Ca l’Andal, Can Miravitges, casa Arnús, torre Codina…), així com millores en equipaments municipals i altres actuacions de millora de l’espai públic i del clavegueram.

Un pressupost que respon a les necessitats de la ciutadania:

Passarà per ple el pressupost ordinari (resum aquí) de l’ajuntament acompanyat d’un nou annex d’inversions que recollirà les partides per fer atendre les prioritats marcades per la ciutadania en el procés participatiu (en aquest enllaç podeu veure un complet resum). En aquests moments, els comptes estan en fase de negociació política. Aquest, sens dubte serà un dels temes del trimestre, sinó el tema. Esperem que del procés de negociació/validació reforci i millori gràcies a l’aportació de la resta de grups municipals. En tot cas, estarem per servir a allò que ha demanat la ciutadania: millores estructurals a la ciutat, que dignifiquem allò que ja tenim, tot prioritzant les actuacions en equipaments educatius i en el capital verd de la ciutat.

Projectes que es van perfilant: 

Aquest primer trimestre de 2017 passaran altres coses: el darrer mes de l’any vam començar a treballar amb el veïnat implicat dos projectes de millora de dues places emblemàtiques de la ciutat, la Roja, a Sant Roc; i la Trafalgar, a Llefià. En els propers mesos anirem concretant fins a tenir un projecte consensuat que es pugui licitar. De la mateixa manera, està en marxa la redacció del projecte de millora de la carretera de Can Ruti per fer-la més segura (reesfaltat), però sobretot més orientada al transport públic i a modes de transport alternatiu al vehicle. Estem treballant igualment per començar a definir amb els veïns les actuacions de millora de l’accessibilitat als barris dels districtes 2 i 4 i ens agradaria tenir ja el llistat de les actuacions a abordar aquest mandat el més ràpid possible. Des de Badalona Habitable s’ha fet una feina prèvia (vegeu aquest resum) de posar al dia el pla d’accessibilitat (fet en el seu dia però no aprovat); de moment hem avançat amb un dels projectes més urgents i que despertava més consens al territori, l’ascensor d’Albert Llanes, les obres del qual podrien començar aquesta primavera.

Parlarem també de Front Marítim:

A finals del mes vinent tenim previst l’adjudicació de la parcel·la del port destinada a l’hotel, amb els diners obtinguts de la qual podrem descontaminar la platja de la Móra i completar el port amb la connexió del canal. No només això, aquests dies estem treballant amb el Consorci del Besòs per aconseguir la cessió anticipada del sòl necessari per poder eliminar el perillós coll d’ampolla al carrer Eduard Maristany al seu pas per la Tèrmica. Ja tenim el projecte constructiu i esperem que les negociacions amb Endesa acabin de tancar-se. Tenim igualment converses avançades amb Adif per la reconstrucció de les tanques al carrer Eduard Maristany, on el territori pateix abocaments i problemes de seguretat evidents.

Pel que fa als laterals:

Aquest trimestre s’han d’acabar les cates arqueològiques i seran un fet els darrers enderrocs necessaris que ha de dur a terme l’ajuntament. Les obres, diu el departament de Territori, podrien començar per la primavera. Aquest gener, hi ha convocada una reunió del consell de direcció del Consorci de l’ARE de l’Estrella i el Sant Crist que és molt important perquè ha de definir el full de ruta per aconseguir que el compromís a licitar les obres de la segona i darrera fase del lateral es pugui fer abans d’acabar el 2019. Mai com fins ara, l’administració -Ajuntament i Generalitat- s’havien compromés (amb 2 milions, una quantitat gens menyspreable) per abordar el gran repte del projecte, els reallotjaments urbanístics.

Altres temes d’aquest trimestre:

– L’acabament de les obres de l’Estadi de Futbol de Badalona amb el ple extraordinari aquest mateix mes per aprovar el conveni. Una bona notícia per a la ciutat i el CF Badalona.
– El compte enrera de la Penya i la seva junta actual, amb el compromís del govern de la ciutat d’ajudar de la millor manera possible el gran capital que representa el Club Joventut a Badalona.
– Continuarem parlant de Mobilitat, segur, a partir de l’aposta de dobles parades i plataformes de suport que el regidor Francesc Duran ha impulsat aquestes darreres setmanes. El govern actual va aprovar, després d’anys de restar en un calaix, el Pla de Mobilitat Urbana de Badalona. L’anirem desplegant.
– Entre els temes més polèmics, ja n’anirem parlant, segur, el document de bases per a la urbanització del Bosc d’en Vilaró, el futur centre ocupacional per Badalona Capaç

Em guardo per un apunt posterior novetats al voltant de l’habitatge, que conforma un dels eixos principals del meu àmbit i del govern de la ciutat.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en , , , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent