Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Compromisos tangibles a la ciutat

Estem als darrers dies de l’any i és un moment oportú per fer balanç.

Aquest 2016 hem compromès una inversió per dignificar els carrers de Sant Crist que toquen a l’autopista i just ara iniciem el procés de licitació de les obres. Tota vegada, aquests mesos també s’han estat fent les cates arqueològiques previes a l’inici de les obres de la primera fase del lateral i l’inici de l’obra civil està més a prop. El més important pel que fa a aquesta assignatura pendent, però, és que aquest any s’ha produït el primer compromís públic de les dues administracions implicades, Ajuntament i Generalitat, per invertir en un primer bloc d’habitatges on reallotjar els afectats. Treballem per poder licitar la segona i darrera fase dels laterals abans d’acabar el 2019. Amb els laterals ens hem compromès amb fets, no només paraules i aquí és important destacar la bona sintonia amb el departament de Territori i la FAVB.

A més, aquest ha estat un any molt intens quant a la redacció de projectes. Els primers mesos del 2017 anirem veient com es van concretant ja obres com la nova plaça de Trafalgar –de bracet amb els veïns–, l’ascensor d’Albert Llanes, el primer d’un seguit d’actuacions d’accessibilitat en l’espai públic que farem aquest mandat; o l’arranjament de la carretera de Can Ruti per convertir-la en una via més segura i orientada al transport públic i a altres modes de transport. També tenim molt avançada la contractació de les obres d’arranjament al carrer Mossèn Anton, l’adeqüació del solar del carrer Porvenir o la llargament esperada remodelació del carrer de la Costa.

Aquest any que acaba també hem vist com la ciutat posava a consideració de la ciutadania 14 milions d’euros en un procés de participació històric, referent ja arreu del país. La ciutadania, encertadament, ha reclamat principalement millores estructurals en àmbits com l’ensenyament, el clavegaram i els espais públics. Aquí estarem.

ARTICLE PUBLICAT AL DIARI DE BADALONA



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en , , , , , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent