Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

L’arquitectura és cultura.

openhouse

#Badalona ha estat la ciutat convidada del 48h Open House BCN, un dels festivals d’arquitectura de referència al país, també amb impacte internacional. Han estat una quinzena d’edificis visitables i 4 itineraris arreu del municipi, en els quals han participat arquitectes i tècnics directament implicats en el disseny i conceptualització urbanes. Aquest 2016 hem estat ciutat convidada, però a partir de l’any vinent ja participarem de la programació com una ciutat més d’un continu urbà ple d’interés i amb molt per descobrir… i redescobrir.

El públic ha premiat l’esforç per situar Badalona al mapa i ha omplert tots els itineraris i alguns dels edificis proposats no han donat l’abast per atendre visitants, alguns badalonins, però també molts d’altres llocs del país. De fet, la notícia del 48h Open House BCN la van recollir molts mitjans, en especial alguns dels telenotícies més vistos a la ciutat i a Catalunya en les seves edicions del cap de setmana.

El fet que hagim estat ciutat convidada és una excel·lent notícia, que aquest mes ha situat el nom de la ciutat arreu en titulars positius, i que han subratllat que la nostra és una ciutat singular amb molta història i moltes històries, un municipi que s’ha d’explicar més i millor; perquè quan ho fa els seus conciutadans i veïns responen.

El festival 48h Open House Barcelona reivindica moltes vegades l’arquitectura que donem per descomptada, amb la qual gairebé no ens fixem. Entre els edificis proposats per la ciutat n’hi havia de ben coneguts, com l’Anís del Mono o el Pavelló Olímpic; però d’altres de menys populars; com el CAP del Gran Sol, la zona esportiva de Salvador Espriu o un edifici d’habitatges al carrer Conxa Espina.

Quan l’Open House funciona millor és quan posa llum en el nostre patrimoni més invisible i desconegut. L’any vinent més. Ja hem començat a fer la llista de nous edificis a visitar.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en , , , , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent