Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

L’Ajuntament de Badalona no celebra el #12o: 7 raons que expliquen la decisió

  1. Oriol Llado   oriolllado  • Instagram photos and videosEls treballadors decideixen voluntàriament si es volen adherir a la proposta. El 12 d’octubre és festiu i ho continua sent… La mesura afecta només els treballadors municipals que s’hi vulguin adherir de forma voluntària. A canvi de treballar el 12 d’octubre poden disposar com a festiu el 9 de desembre. No es cobren hores extres i no es fa res il·legal.
  2. La decisió s’ha pres de forma consensuada amb els treballadors. En efecte, es tracta d’un pacte amb tots els sindicats de l’ajuntament i que va tenir lloc a finals de 2015 durant la negociació de calendaris. L’any passat diferents càrrecs electes i personal de confiança ja va treballar el dia 12, encara que sense suport tècnic.
  3. Un dia útil per a informar-se, però que no és hàbil administrativament. Les oficines estaran obertes, però no es podran fer tràmits que impliquin entrada a registre o que obliguin a una relació interadministracions. Formalment no és un “dia hàbil” però, malgrat això, la jornada pot ser útil per sol·licitar informació, recollir formularis o per sol·licitar cita prèvia.
  4. Obertura en serveis mínims. El 12 d’octubre d’aquest any només es poden garantir els serveis mínims de les oficines centrals de l’Ajuntament de Badalona; és a dir el Servei d’Atenció al Ciutadà de l’edifici d’El Viver i l’oficina tributària a l’edifici del Banc Central. En els dos casos, de 9 a 14h. En l’acord entre govern i sindicats figurava el fet que s’havien de mantenir els serveis mínims d’atenció els dos dies, cosa que finalment s’ha pogut assegurar.
  5. El ciutadà surt guanyant. El ciutadà, al final, disposarà de més hores d’atenció, amb aquesta mesura. Dimecres 12 d’octubre podrà sol·licitar informació i fer alguns tràmits, i també el dia 9 de desembre, dia hàbil a tots els efectes (i com a tal amb més personal destacat que no pas dimecres).
  6. Un acord que respecta totes les sensibilitats. Des de fa temps, són moltes les institucions que ofereixen als seus treballadors la possibilitat de treballar el 12 d’octubre, una festivitat poc arrelada al país i molt discutida, amb raó i raons, per diferents col·lectius aquí i també en altres països. Sigui com sigui, el fet d’oferir als treballadors l’opció voluntària de treballar-lo per conveniència laboral o per raons ideològiques, no coarta la llibertat de ningú ni limita cap exercici de la llibertat d’expressió.
  7. #resacelebrar. Des del posicionament polític d’ERC, i també de la resta de formacions de govern, l’acord per treballar voluntàriament el 12 d’octubre certifica el fet que cada vegada són més els ciutadans d’aquest país que lluiten per un nou país més respectuós i divers, on les celebracions col·lectives són reflex d’una història compartida i del reconeixement de la diferència.

Més informació, aquí.

ACTUALITZACIÓ:



  1. Hola, Ajuntament de Badalona. Un bon moment per començar a desobeir, no? O aquestes coses només són per en Puigdemont, la Forcadell i l’Ajuntament de Celrà?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent