Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Els apunts més llegits el 2011

Quin llistat més estrany, aquest. La present relació recull els apunts més llegits aquest 2011. Hi ha una mica de tot, però sobretot hi ha molta política. Política viscuda en primera persona. El projecte electoral Accent hi allarga l’ombra amb paraules que es van repetint: consens, comarca, eficiència, imaginació, reconeixement, emprenedoria. Es nota, a partir del maig, com aquestes mateixes paraules perden innocència fins a quedar descol·locades; en algun cas perden, inevitablement, part del sentit. A l’arribada del PP a l’alcaldia he dedicat alguns dels apunts més llegits aquest any… projecte, projecte, projecte és, precisament, el títol de l’apunt més clicat. Subratllo el títol de l’apunt en qüestió: més enllà del ‘no’, la proposta; l’intent, malgrat tot, de cercar el punt de trobada, de proposar coses possibles ara i aquí.

No estic segur del servei que han fet, però en tot cas, el blog m’ha servit per abocar (i ordenar) idees i propiciar (espero!) algun debat. També hi he anat compartint reflexions al voltant de les accions i les iniciatives en les quals he anat participat: els primers mesos de l’any, la meva feina ha estat eminentment pública. Després de les eleccions, i ja tornat a la societat civil, ha estat més discreta, potser a la cerca d’una certa distància, i, principalment, s’ha desenvolupat al servei d’una entitat, Òmnium Cultural. Per damunt del panorama divers que presenten els apunts més llegits, crec que hi ha alguns mínims comuns i, sobretot, moltes preguntes (per sort!) obertes i, encara, malgrat tot, ganes de respondre-les (necessàriament) junts. To be continued.

1. Projecte, projecte, projecte (el PP i Badalona)
2. En Joan Argenté no ha perdut la poesia
3. Conseller @ferranmascarell #femmuseucomicbdn
4. Discussió sobre el futur alcalde de Badalona, 4 idees.
5. La Diada de Badalona, set dies després.
6. L’agenda de la cultura a Badalona, a l’iphone.
7. Badalona, escenari d’un nou experiment.
8. Després del 22M, una valoració personal.
9. El documental #Òmnium50A.
10. Els Genis, molt més que un bar.
11. Deu piulades que resumeixen una idea de ciutat.
12. Fer-ho plegats és una invitació, no una obligació.
13. Coses que (potser) passaran fins al 2015.
14. L’endemà del 10A. Com podem servir millor?.
15. La ciutat no ha desertat (resposta a Andreu Mas).



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent