Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

La Diada de Badalona, set dies després


Hi hi ha piulades que són un autèntic article d’opinió. Per exemple aquesta: “Fotos #bdn11s #badalona yfrog.com/khvqqxtj yfrog.com/kgqklihj”. La va fer diumenge passat, 11 de setembre, en Jose Luis Infante, un dels impulsors de Llefi@Net Xarxa Ciutadana de Llefià i un home que es fa escoltar, perquè sap escoltar. No li han calgut ni 140 caràcters per servir-nos una de les reflexions més punyents sobre aquesta intensa i polèmica Diada a Badalona. Les dues fotografies que enllaça en el seu tuit de fa una setmana mostren, en primer pla una part del barri de Llefià (els edificis situats a la ronda i els blocs de Marquès de Sant Mori, diria) i en un segon terme, la central tèrmica i el mar.

Les imatges estan capturades al mateix moment que a la plaça de la Plana desenes de periodistes cobrien informativament l’ofrena de la Diada Nacional, marcada aquest any per la suspensió de l’ofrena institucional. Lluny del brogit, doncs, lluny dels xiulets, lluny dels crits de ‘boti, boti, boti espanyol el qui no voti.

Les dues imatges mostren la dimensió del repte a la ciutat i ens recorden que la Diada que ens ha d’esperonar és, potser, aquesta, la dels 26.000 catalans que van fer alcalde Xavier Garcia Albiol el 22 de maig. Com ho farem per convertir aquest indiferent silenci en complicitat?

Es munta país, deia el lema d’Òmnium Badalona per aquesta diada. Així, en temps present. Tu què saps fer? Tu que hi aportes?, era el subtext tàcit de la frase, una autèntica invitació, doncs. O el fragment d’una conversa. Dues metàfores que la seu local de l’entitat no es cansa de fer servir.

Tornem al dia 11, fa una setmana. D’acord: la invitació no es va escoltar prou bé a tota la ciutat, com mostren amb muda eloqüència les dues fotos. Però ja arribarà, n’estic segur. Està feta amb el cor.

Alguns articles recents per complementar aquest apunt: 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent