Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Publicat el 9 de març de 2011

L’agenda de la cultura de Badalona, a l’iphone!

Open data, dius? Què no saps què és l’open data? Fes un cop d’ull a iBDN, una aplicació (app) feta per a iphone per en Xavier Vinaixa. Un exemple concret que fa innecessària tanta literatura tècnica i tant d’anglicisme. iBDN agafa directament de l’agenda de cultura de Badalona les dates ‘alliberades’ (és a dir, preparades per a l’ús de tercers) i les presenta en un petit programa que es pot executar des d’un telèfon mòbil. L’app organitza la informació per categories (literatura, música, ptrimoni, etc.) i et permet ‘arxivar’ la informació al teu calendari, reenviar la cita o accedir a un mapa per saber com arribar a lloc. En Xavier Vinaixa ha pogut fer servir la informació disponible en l’agenda web de l’Ajuntament perquè estava preparada per a ser utilitzada en múltiples formats, ja que seguia la filosofia de les dades obertes. Badalona és avui una ciutat de referència en aquest àmbit (i ens n’hem d’alegrar!). El que ha fet en Xavier Vinaixa ho poden fer avui també altres: entitats, empreses, persones…

Aquest és un camí imparable i que com a ciutat (per fi!) sembla que estem encarant correctament (una altra cosa és si també cal –que cal– una agenda en format paper). Els serveis d’informàtica de l’Ajuntament lideren el procés tècnic, i l’àrea de Cultura està reajustant les seves rutines informatives (que ja li tocava!) fent-les més obertes i eficients. Ara és més fàcil entrar informació d’activitats, i hi ha una presència proactiva de l’àrea a les xarxes socials.

La filosofia de les ‘dades obertes’ ens interpel·la a tots, i això la fa molt interessant. Obligarà a les entitats i actors culturals a reconsiderar moltes coses. Per exemple: la conveniència de centralitzar la informació per assegurar que des d’un sol punt (la web municipal) les nostres activitats es redifonen amb eficència; la necessitat que tindrem de consensuar un sistema de categories per organitzar la informació (i que haurà de ser més senzill que el d’iBDN) i la urgència amb la qual ens haurem de reciclar tecnològicament com a associacions i col·lectius que fan cultura a la ciutat.

La veritat, són temes molt interessants per anar abordant els pròxims quatre anys.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent