Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Aviat farà dos mesos

Buf, tu, aquest dimarts farà dos mesos que vam sortir de l’armari. “Accent es presenta a les eleccions amb ERC, tot aplegant un seguit de noms ben coneguts en la societat civil badalonina”. La notícia sortia al diari El Punt a sis columnes un 15 de desembre.

Aquestes primeres setmanes hem fet tres coses que altres moviments triguen anys a fer. I no és estrany, que triguin tant. És el que toca, perquè no és gens fàcil. Gens.

Ens hagut de donar a conèixer (avui el nostre nom ja sona i genera curiositat, però no era òbvi); hem hagut d’explicar quin és el nostre marc polític i en quina línia situavem la nostra proposta (la construcció d’un espai polític sòlid a l’esquerra nacional amb la vista posada al 2015) i tot just ara hem començat a explicar què volem per a la ciutat (aportar aire fresc, aposta pels consensos, optimisme). Vindran, aviat, propostes més concretes. Hi hem començat a treballar.

Accent està en construcció, doncs. A mig fer, podríem dir; com nosaltres, com la ciutat. Amb il·lusió, amb moltes idees, amb un equip que va creixent i també amb coses que ens falten, amb alguna contradicció, amb dubtes, algun error… un projecte obert. Com nosaltres, com la ciutat. 

En aquests dos mesos ens han acusat de moltes coses: de suïcidar-nos cívicament (quines coses!), de falta d’honestedat, de ser ‘snobs’, de no ser prou patriotes, de ser ‘btv’, d’ingenus, de prepotents… fins i tot ens han acusat de fer el joc al PP. Ah, i de ser antisocialistes, de ser anticius, de ser anticups! Ja us heu atabalat? Imagineu-vos nosaltres… El cas és que una part de la política local (des dels partits més grans als més petits) ha reaccionat amb molta duresa. Senyal que hem mogut coses. No ha estat agradable de portar, –és natural, encara no tenim una bona armadura, nosaltres–, però si més no ha ajudat a fer-nos presents al debat. 

I hem decidit, finalment, afrontar aquest clima enrarit amb un somriure, tot mostrant-nos amb allò que som i parlant bé dels altres (doneu un cop d’ull al nostre canal de twitter, on hem anat recollint iniciatives d’altres partits que ens semblaven útils i interessants). Les maneres de fer la política són també Política, de la que s’escriu en majúscules. 

Ens agrada fer, no pas desfer 

Som gent que fa anys que treballem a la ciutat, que hem impulsat (i impulsem) projectes col·lectius en camps diversos, que van des de la cultura, la cohesió social o el lleure. Tenim al darrera una xarxa de complicitats teixida amb persones de moltes veus i colors. Sumem amics, coneguts i gent per descobrir! Ens agrada aprendre i no ens fa por equivocar-nos. 

És el que hem fet fins ara, a la societat civil. És el que volem fer ara en la política junt amb molts altres. Ajudar a definir, tot ajustant l’estratègia i incorporant noves veus al debat, com volem que sigui la nostra ciutat: una Badalona justa, interessant i… inclassificable. No tenim receptes perfectes ni solucions màgiques. Creiem que ens avala allò que hem fet fins ara. 

Escoltar, conversar, proposar… fer.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent