Vedrapitiús (Vedrà Pitiús)

Cap l'alliberament nacional i social

1 de març de 2007
Sense categoria
0 comentaris

Març, marçot…..

Tot just acabat febrer, s’ha destensionat una situació basca de conseqüències imprevisibles. Iñaki de Juana Chaos a Euskalherria i abandonant la vaga de fam.

Davant d’una situació injusta, haver complit la seva condemna pels estralls per atemptat amb resultat de mort de 25 persones, aplicant-li l’antic codi penal, faria ja quasi 2 anys que hauria d’haver sortit en llibertat.
El llavors ministre de justícia, ara candidat a la presidència de les Illes Canàries, va fer unes explicacions en el sentit que l’estat de dret (sempre l’estat de dret) faria tot el possible per no deixar anar en llibertat el pres etarra. Unes intencions i unes paraules més pròximes d’una dictadura. Traient-se de la màniga uns articles d’opinió del mateix De Juana, i anant contra la llibertat d’expressió, segons reconeix la Constitución Española, li van obrir diligències judicials per amenaces. En un primer moment li demanaven 90 anys pels articles, després sentència de 12 anys i finalment després del recurs al Suprem, a 3 anys.
Avui el govern del PSOE, per mitjà del ministre Rubalcava, ha promogut el 2on grau del règim penitenciari i la presó atenuada per raons humanitàries. No fer costat al PP ni a les víctimes de l’AVT del Sr.Alcaraz, considero una passa important i de calat, posar-se enfront i no deixar passar més la marea espanyolista i feixista, dels guanyadors de la guerra civil. Modesta, però important.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!