Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Publicat el 18 de juny de 2009

Quan les coses eren senzilles (tràvelings al bus)

Assegut al bus, mirant finestra enllà; seguia una parella que caminava agafada de la mà. El gran vehicle es movia al seu pas esbufegant, queixós. La ciutat em regalava un esplèndid tràveling (els meus ulls, ja t’ho vaig dir, són com una càmera). En pocs segons, retrobava a la parella. Ja a la parada, els estudiava més tranquil·lament, en pla americà. Parlaven, molt a prop, i la mà d’ella apartava un ble de cabells d’ell, i la d’ell posava bé la camisa a ella. I aleshores han fet una passa endavant, cap a l’autobús, on encara anava pujant la gent. I els he tingut en un quasi primer pla. S’han besat llargament i generosament, amb aquella barreja d’urgència i indiferència que un només pot tocar per uns segons (i encara sort!) en l’adolescència. Tot el seu món era aquell petó: com si la resta de coses es pogués escolar aigüera avall… Viatjaven al centre de la terra amb les seves llengües, defugint totes les paraules, en un vertiginós pla circular. Quan l’autobús anava per reprendre la marxa, ella ha picat la porta i el conductor ha frenat per deixar-la pujar a dins. Elegància felina, la d’ella, la sobèrbia de la joventut; els llavis mullats i vermells, un somriure desorientat. S’han dit adéu amb el seu codi ocult (the way young lovers do, hagués dit Van Morrisson) mentre el bus anava girant la cantonada. I jo he tancat els ulls buscant una fosa en negre i he pensat en els petons sense agenda ni ‘tic-tac’; els petons perquè sí.

Ja veus que, aquest matí, dalt de l’autobús, he recordat quan les coses eren més senzilles… 

* Diria que tot el joc aquest dels plans de cinema s’inspira una mica en un anunci de fa uns anys de l’Escola de Cine, que passaven a l’Icaria. 
* Vegeu la foto original, aquí.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Coses meves per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent