ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL FRAU DE COLOM, UNA VERGONYA PER LA HISTORIA

Sense categoria

Les teories de la catalanitat, i aquest monumental frau en la historia formulades per en Jordi Bilbeny i d’altres historiadors  catalans, troben suport amb les teories del professor de la Saint Mary’s University de Maryland (USA) Charles Merrill, sobre els orígens del descobridor d’Amèrica, que s’afegeixen a les anteriorment citades, i què les recull el llibre “Colom. 500 anys enganyats. Per què s’amaga l’origen català del descobridor d’Amèrica” que s’ha acabat de publicar.

Les múltiples nacionalitats  que se li han atribuït a Cristòfor Colom, sembla ser que una agafa avantatge sobre la resta, i posa al descobert un gran engany  sobre la paternitat catalana del descobriment d’Amèrica, fill d’una família de Barcelona que hi va viure al s. XV, i què mantenia una antiga enemistat amb els Reis Catòlics que van fer amagar la seva catalanitat, i fomentar que era italià per crear una falsa historia.  El cognom Colom es d’origen català, i la seva vida en va plena de referències indirectes a la seva nacionalitat. De fet hi ha tant pocs documents escrits que era català, com que era genovès. A més una família Colom va participar activament en la guerra contra el rei d’Aragó, i tenia molta enemistat amb la família Trastamara relacionada amb els monarques de Castella.  Ferran i Isabel van disposar que els territoris que es descobrissin en el nou món, i el seu comerç passessin a forma part de        Castella, i no de la corona Catalano-Aragonesa, amb un fictici origen italià, el frau estava consumat.

 

Ens parla en el llibre de la possibilitat de  criança de Colom en un poblet aprop de Tàrrega, on la tradició oral recull el fet, tot i la inexistència de documents que ho avalin, però amb nombrosos detalls com els noms de les dues primeres illes descobertes, què coincideixen amb els patrons del poble, o la forma llatina que surt als escrits de l’època del nom del poblet, Tarroja de Segarra.  Així com un llarg recompte de detalls que desmenteixen la versió oficial, i ens porten a la seva catalanitat i la seva sortida cap a la descoberta des de Pals, i no des de Palos (Huelva).

 

Moltes coincidències, i moltes descobertes que ja van sortir a la llum fa uns quants anys en el Programa Persones Humanes d’en Miquel Calzada a TV3, i que curiosament poc més tard va ser fulminat de la graella, ara ja hi ha molts més estudis, llibres, l’institut nacional historia (inh.cat), i investigadors com aquest nord-americà que estan arribant a les mateixes conclusions, i posant en evidencia el caràcter que sempre ha tingut Castella vers Catalunya, i que en diferents formes ha arribat fins als nostres dies.  Es un tomb a la historia i un gran engany, què podia haver canviat moltes coses, i que malauradament no van ser possibles.

 

Tard o d’hora la veritat sortirà a la llum, i serà l’hora de veure en Colom com un català universal, i un dels personatges mes il·lustres en la seva faceta de descobridor d’un continent desconegut fins aleshores, i que per desgracia seva, Castella es va apropiar, i va cometre un dels genocidis mes grans de la humanitat, pròpia d’un caràcter bèl·lic com el castellà.

 

Si amb els mitjans d’aquells temps van ser capaços de fer aquest muntatge, no costa massa d’entendre el que poden, i fan ara per mantenir aquest territori a les seves mans.

 

 

  1. Albert, dins de les proves sobre la catalanitat de Colom, n’hi ha una que per a mi és definitiva o quasi, perquè és científica, i també per l’autoritat del científic que la va portar a terme: el savi  mossen Gabriel Roure, ja traspassat, arxiver capitular de la catedral de Girona. Roure, expert en  paleografia i diplomàtica va estudiar l’escriptura i caligrafia d’en Colom, concloent que corresponia a una persona benestant de la Corona d’Aragó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.