23 d'abril de 2008
2 comentaris

Comprar a l?avançada

Tots aquells que heu tingut interès pels escrits que he fet parlant de vins, us deveu preguntar si són o no són molt cars aquests vins i, com a les bones famílies, he de dir que hi ha de tot.

Per començar, no cal amagar que els vins del Priorat són d’un preu mig alt. Això no té cap secret, només cal donar un tomb per les vinyes del Priorat per fer-se càrrec que no pot ser de cap més manera. Si a la dificultat del terreny s’hi afegeix la poca producció de les seves vinyes, el resultat és un vi de cost important. Mentre que uns grans vins de les altres denominacions d’origen, hi ha de tot, però els preus acostumen a ser més normals.

Què cal fer, doncs, si ens fa gràcia un vi, ni que sigui per tastar-lo un dia, però el preu ens retreu de fer la despesa? Hi ha una fórmula que permet adquirir aquests vins, que sempre són de guarda, a quasi la meitat de preu. Aquesta fórmula no és altra que la compra anticipada.

Pels voltants del mes de juny juliol hi ha cases comercials, en el meu cas ho he fet a través de Vilaviniteca, que et donen la possibilitat d’adquirir vins que encara són al celler i que tardaran encara entre nou mesos i un any a sortir el mercat. Com que tots són vins de llarg recorregut, et pots fer la idea que els tens guardats al teu celler o on tingueu el costum de guardar el vi; l’estalvi és molt considerable i, si és fa cada any, sempre tindreu existències. Aquests dies ja m’han començat entregar vins adquirits per aquest sistema el darrer estiu.

Com que avui és el meu sant, hauré de pensar si em regalo algun vi per l’any que ve per aquest sistema, de llibres ja en compro tot l’any. ( un desig…..)

Bon Sant Jordi

  1. És una bona fórmula. Ara bé, hi ha d’altres vins, com els de la DO Montsant que, m’atreviria a dir, tenen el mateix “adn” fins i tot els mateixos enòlgs i productors que, per qüestions de mercat, són molt més assequibles i d’un binomi, el qualitat-preu, molt més a l’abast de les butxaques de tothom. Per no dir vins de gran qualitat de les DO Penedès o Costers del Segre, per citar només alguns exemples. En qualsevol cas, el que deia, em sembla una fórmula a tenir en compte aquesta de comprar per anyada i amb prou antelació. Moltes felicitats Jordi en el dia del teu sant i als altres Jordi’s que llegiu aquest post.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!