Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Publicat el 28 d'abril de 2009

Si Badalona som tots…

… ho veurem aquest dimecres a Sant Roc. S’hi presenta el manifest “Badalona som tots, per la cohesió social a la ciutat”. Serà a les 19.30h, al Centre Cívic de Sant Roc. Les entitats promotores són ARSIS, Fundació Ateneu de Sant Roc, La Rotllana, La Mussara, AMICS, Fundació Salut Alta, Espai Jove de Converses Interculturals, Naday-E-Pakistan, Associació Projecte Musivari i l’Associació Cultural Popular Xinesa i Òmnium Cultural. La primera consecució d’aquesta iniciativa ja es pot celebrar ara: és la llista de promotors que l’han impulsat –gent tan diversa, gent tan còmplice. El manifest que es farà conèixer aquest vespre estarà obert a adhesions després de l’acte. El document vol ajudar a treballar per una Badalona que afronti el repte dels nouvinguts de forma madura i responsable; que a partir del treball de discussió i difusió del text s’articuli un discurs humà, honrat i convincent que recondueixi les ‘solucions massa fàcils’ i desactivi les interessades demagògiques que fins al moment –sense anar més lluny en el ple d’aquest dimarts–han campat sense la resposta adequada. Un únic ‘però’: l’Ajuntament, a través de l’àrea de Cultura, ha decidit mantenir una convocatòria per un acte que coincideix amb la presentació del manifest en el dia i l’hora. L’acte es va convocar a posteriori del de Sant Roc, i els seus impulsors van saber de la coincidència amb prou temps per reaccionar (vegeu aquí el comentari de Jordi Albadalejo, president d’ERC a Badalona). Jo mateix, de fet, ho vaig dir a l’alcalde, als representants dels grups municipals i al director de l’àrea de cultura el dilluns passat, 10 dies abans. L’acte de Sant Roc no és un acte qualsevol. És una acte de ciutat. No mereixia ser contraprogramat. No ha estat mala fe. Ha estat falta de visió de conjunt. I em sembla que això és pitjor.



  1. La ciutat la fem totes i tots, i en aquest sentit aquests tipus d’actuacions identitàries i cohesionadores són molt importants. Cal donar-hi suport actiu.

    Un aspecte que penso que caldria precisar del teu post: l’acte de la CCC 2010 estava ja programat el dia 29 d’abril per motius d’agenda quan va anunciar-se en el marc de la constitució del comitè organitzador de la CCC 2010. Quan va anunciar-se tal i com m’han explicat i dius, vas anunciar l’acte Badalona som tots. Hi ha coincidència, no contraprogramació d’uns contra d’altres.

    El resultat és el que és, però em penso que cal incidir més en la capacitat de maniobra que esmentes per part de tothom que amb això de contraprogramar. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent