Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

2020: Més de 100 apunts al blog en un any d’altíssima intensitat

Any d’altíssima intensitat, singular com pocs… potser com cap. En aquest enllaç podeu accedir a l’article de resum que m’ha encarregat l’Independent sobre el 2020.

Aquest apunt aplega (i en part endreça) diferents continguts publicats en aquest blog i que reflecteixen el més destacat dels darrers 12 mesos des d’aquest trosset de món que és Catalunya i que és Badalona. Han estat 111 apunts… sobre l’actualitat local, buscant les interconnexions amb la realitat metropolitana, subratllant les bones notícies (que hi han estat), denunciant les incongruències i les injustícies (també, és clar). Destaca la forta incursió del vídeo en els meus continguts, en especial en la sèrie Diari de confinament, amb 60 capsules (diàries en el moment més intens del confinament). Les teniu aquí.

El més destacat de l’any ho teniu en aquests 37 resums setmanals de l’actualitat. Ja veureu que la ciutat dona per molt! 😉

Mes a mes, la cosa ha anat així:

  • Gener: el Glòria fa la primera escombrada a la política local.
  • Febrer: pas important per la protecció del turó de l’Enric, baròmetres interessats i #resetBDN.
  • Març: pla d’accessibilitat en marxa, per fi; 8M necessari i la irrupció del coronavirus i el confinament. Neix la Xarxa Solidària de Badalona.
  • Abril: Catacrac a la política municipal. La detenció de l’alcalde Pastor.
  • Maig: Torna el PP. El #resetBDN surt per la culata. Núvols negres sobre el teixit productiu.
  • Juny: El PP evidencia falta de múscul per donar resposta a les necessitats. Sense resposta a la pandèmia i servint-se del fum. Badalona estrena platja.
  • Juliol: Desgel a les 3X, Sant Jordi d’Estiu i el PP que va omplint l’agenda amb l’alarmisme:
  • Agost: el debat ‘construït’ sobre les ocupacions, més que una ‘serp d’estiu’. Festa major confinada i amb nous protagonistes (malgrat tot).
  • Setembre: #escolessegures, front comú de l’oposició per la reactivació, mobilitzacions al voltant de la pobresa habitacional.
  • Octubre: Open House Barcelona, Filmets… normalitats lluitades, amb tant d’esforç #laculturaéssegura; aposta de la Generalitat a Can Ruti, acampada per l’habitatge davant del Viver, el treball coordinat amb l’oposició continua.
  • Novembre: sis mesos de govern del PP: ni resposta a la pandèmia ni estabilitat al plenari. Noves oportunitats a la CACI. Continua l’acampada… sense resposta! I emergeix una nova crisi al govern populista: el desgovern a la Guàrdia Urbana.
  • Desembre: aposta estratègica del govern per la comarca i Badalona amb les 3X, l’incendi mortal al Gorg revela l’emergència al voltant de la pobresa. Reprovació al govern del PP.


+ Aquests són els articles publicats aquest any en diferents mitjans.


+ Aquestes són les infografies dels darrers plens a l’Ajuntament de Badalona.

+ I aquí les 24 entrevistes de #Laciutatqueensespera, un aprenentatge fantàstic amb gent fantàstica com la Maria Sisternas, l’Elisenda Alamany, l’Isma Peña, en Pere Joan Cardona, la

Nel·la Saborit, la Montse Ayats, la Meius Ferrer, en Fabian Mohedano, la Mariona Tomàs, en Ricard Vilaregut… i molts més.p

+ Notícies publicades al web d’ERC Badalona i enllaç al blog d’Àlex Mintornès, portaveu del GM.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General | s'ha etiquetat en per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent