Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Publicat el 3 de gener de 2018

[Setmana 1/2018] Dues efemèrides culturals amb important petjada a Badalona

[Setmanalment envio als meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 1 de 2018]

Aquest 2018, es celebra l’ (150 anys del naixement del gran arquitecte de la llengua, i 100 de la seva gramàtica) i també el centenari del naixement de l’escriptora Maria Aurèlia Capmany. Els dos van deixar una forta petjada a Badalona.

Pompeu Fabra va viure prop de 30 anys a la ciutat: la seva etapa de maduresa familiar i professional. L’exili va obligar al mestre a deixar Badalona, ben present al seu Diccionari. No us perdeu aquest enllaç de per saber-ne més.

La Maria Aurèlia Capmany va començar la seva carrera docent a l’Institut Albèniz de , i a la ciutat va dedicar també una de les seves primeres obres, Betúlia. La seva influència va ser evident en el despertar intel·lectual de la postguerra, com s’explica en aquest enllaç.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en , , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent