Noves Tecnologies

per Oriol Martí

30 de setembre de 2011
Sense categoria
0 comentaris

Smart TV, una manera diferent de mirar la televisió

Com us vaig prometre a la primera entrada, avui vaig a parlar dels Smart TV.

Smart Tv
Gràcies al constant avanç de la tecnologia ja no és necessari navegar a Internet o compartir contingut multimèdia només des d’algun ordinador o un mòbil. Hi ha una nova tecnologia per a televisors, que causa furor a tot el món. Aquests televisors reben el nom de Smart TV.

Fa uns dos anys que s’està desenvolupant la tecnologia que utilitzen els Smart TV, encara que anteriorment eren anomenats Internet TV. Això desconcertava als consumidors, que creien que es podia navegar des del televisor, però en realitat només es podia tenir accés a determinades aplicacions i continguts limitats. Actualment, els nous productes compten amb un navegador que permet un ràpid accés a Internet, de la mateixa manera que es fa des d’un ordinador.

El principal avantatge i objectiu d’aquesta nova tecnologia, és combinar les dues eines més usades actualment: la televisió i l’accés a Internet. D’aquesta manera, els Smart TV permeten compartir informació a través de xarxes socials, cercar contingut a la web, accedir a la programació de diferents canals o descarregar pel·lícules gratuïtes o usar videoclub en línia, i tot amb la qualitat i definició d’imatge que ofereix una pantalla de 1080p.

Els nous televisors que tenen compatibilitat amb el patró DLNA poden accedir a llocs com YouTube amb connexió Wi-Fi o Ethernet o compratir contingut multimèdia de l’ordinador a la pantalla del televisor mitjançant wi-fi o lan.

Al meu entendre Smart TV és genial, pots veure televisió a la carta mitjançant internet i tenir sincronitzada tota la seva llibreria multimèdia de l’ordinador. És pràcticament “fàcil” d’utilitzar, poso fàcil entre cometes perquè l’únic defecte que té és el comandament.
El comandament dels Smart TV es fa incòmode a l’hora d’escriure, ja sigui per la rapidesa a la qual estem acostumats o per la falta de pràctica.

LG ven un comandament especial per Smart TV a l’estil del comandament de la Wii que pot resultar més ràpid i pràctic moure pels menús.
Smart TvLa meva experiència amb Smart TV és prou satisfactòria, però li falten coses a millorar, esperarem futures actualitzacions del programari que utilitza.

Salutacions

Seguiu-me a twitter @oriolmartang



//

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!