3 països i 4 barres

La llibreria de la ciutat de València Tres i Quatre ha tornat a ser agredida per tres incultes encaputxats de feixistes. Els agressors, imaginem, són del mateix ram dels que van assassinar Guillem Agulló l’any 1993. No oblidem. I deuen ser família, això segur, dels militars colpistes que esmentava Iu Forn al seu divertidíssim article.

Sense insultar les seves mares, ja que potser no en tenen cap culpa, caldria que catalans, valencians i balears (…) ens desacomplexéssim ja d’una vegada per totes i ens ajudéssim més entre nosaltres. Tenim els mateixos "enemics", en terminologia de l’escriptor Miquel Bauçà. Com fer-ho? Doncs per exemple llegint Biel Mesquida, Vicent Alonso o Jesús Moncada amb la mateixa normalitat que fullegem la revista El Temps , l’Espill o el diari El Punt. Escoltant els fantàstics Obrint Pas, Antònia Font o el Quimi Portet. Coneixent gent d’Igualada, Alcanar i Terrassa amb la mateixa normalitat que de Sueca, Ciutadella o Perpinyà. Creant xarxa. Enllaçant-nos uns als altres, com estic fent ara en aquest post

La nostra tranquil·litat, la nostra normalitat, serà la seva perdició.



  1. Estic d’acord, crec que ja toca tornar a unir els Països Catalans a través de les persones. Les universitats són un bon punt de sortida, ja que es fan coneixences de gent de diferents llocs de la nostra geografia. Però hem d’anar més enllà i crear més punts de trobada efectiva.

  2. Agraeixo els comentaris de tots plegats. Saber què pensen els altres i acceptar les crítiques ens fa menys dogmàtics. Millors, doncs.

    Una llarga abraçada a tots els habitants d’altres països (Franja de ponent, Ciutat d’Alguer, País Valencià, Illes Balears, Catalunya del nord, Andorra …)  que garlen la mateixa llengua que la meva, tenen una cultura molt semblant i pateixen dels mateixos mals i virtuts que jo mateix.

    I com sempre, i com tot, menys teoria i més pràctica. Menys parafernàlia nacionalista i més solucions concretes per a la gent. M’explico, cosins? 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Cultura per Biel Barnils i Carrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent