catalunyaterraoportunitats

Voltar i viatjar per Catalunya a la recerca d'oportunitats

26 d'abril de 2013
Sense categoria
0 comentaris

Models Empresarials d’exit en época de crisi

Una d’aquestes màximes que acostumen a sonar en èpoques de crisi, i que en molts casos fan mal a les orelles, és la manida expressió que s’utilitza per als emprenedors:

– En època de crisi, és quan més oportunitats de negocis hi ha.

Què hi ha de cert i què no ha de cert?

Emprendre en Época de Crisis. Models que funcionen

Si formem part d’una família a la qual afecta la crisi de forma molt directa, en escoltar aquesta expressió com a mínim ens farà bastant de mal a les oïdes.

Si pensem detingudament en això, alguna part de raó si que hi ha, fins i tot la crisi actual afavoreix a empreses de manera indirecta. Alguns exemples:

– Empreses de desballestament de cotxes. Cada vegada més les famílies prescindeixen d’algun vehicle secundari o bé del principal.

– Empreses de mudances. Moure’s d’un pis gran a un de més petit, d’una àmplia oficina a una de més reduïda dimensions.

Aquests són un parell d’exemples d’empreses, que de forma indirecta han vist augmentada la seva activitat en l’època de crisi actual.

Nous Models de Negoci

Les empreses d’avui en dia, busquen reduir al màxim els costos i és en aquesta línia que es poden aportar nous models.

Els serveis de consultoria per a empreses estan lleugerament a l’alça, això és degut a què l’empresari prefereixo contractar serveis de forma externa, abans de suportar econòmicament els costos de personal.

Una altra forma de reduir els costos és mirar de tocar aquelles partides dels costos fixos. Com per exemple lloguers, despesa de llum, aigua …

Una nova fórmula en aquesta línia ha estat l’aparició de les empreses de Self-storoge o el que és el mateix: Empreses de guardamuebles, que permeten guardar objectes amb comoditat i seguretat en un espai extern

Aquestes empreses de guardamuebles, han aparegut amb força durant aquests últims 3 anys, gràcies a la recerca de solucions de la gent per optimitzar el seu espai.

L’empresa més coneguda en aquesta línia, és la dels guardamobles Bluespace, que s’ha aconseguit consolidar en el mercat espanyol com la líder en guardamuebles. Disposa de centres a més de 8 localitats espanyoles, destaquen els guardamuebles a Barcelona i Madrid.

Bluespace, és un clar exemple de model d’empresa que creix en temps de crisi generalitzada.

Negocis a Internet

Un altre dels models de negoci que no paren de créixer els trobem a Internet. Els principals beneficis d’aquests negocis, és que resulta relativament econòmic emprendre projectes i els costos de manteniment són bastant reduïts enfront d’altres models de negoci, que exigeixen partides pressupostàries molt més elevades a l’inici del negoci.

Les possibilitats dels negocis a Internet estan encara per explorar, i el que avui dia és vàlid demà no pot ser-ho. Obrir un primer negoci a Internet, és una fórmula perfecta per iniciar una aventura com a emprenedor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!