Beats express

Si no fos que m’és bastant indiferent el que facin o el que deixin de fer, dedicaria una estona a donar volta i mitja a la notícia del dia, l’anunci fet per Benet XVI que s’emprèn la subita beatificació del seu predecessor, el papa Joan Pau II. […]

Perquè n’hi ha per fer-hi uns quants tombs. Per exemple, mesurant en clau d’impacte mediàtic l’anunci. És com si el Vaticà hagués agafat el gustet a obrir el telenotícies, com si creguessin que aquesta projecció sobre l’actualitat els permetrà recuperar terreny perdut, és a dir, reconstruir d’alguna manera aquella Cristiandat que enyoren més que no diuen.

Però aquesta pressa, aquesta urgència, aquesta necessitat de ser presència temporal, tan temporal, ¿no contradiu de fet el missatge? Hi ha tantes maneres d’acabar sent, fins i tot en el sentit més light del terme, postmoderns

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*