Llum cega

Tenia ganes de recórrer altra vegada la Safor, com el darrer estiu fugaçment per l’autopista. […]
Recordo un pas entre muntanyes i de sobte la vall que s’obria entre la
serra i el mar, estreta i frondosa. Potser l’he idealitzat, em deia, o
potser no: en recordo unes imatges que invoquen totes soles alguns dels títols
de Josep Piera que de fa anys en llegeixen el paisatge.

El cas és que ben de matí surto d’Oliva camí de València i un espès llençol de boira ho cobreix tot: les hortes
rogenques, la costa dessota, els cingles verds. No es veu res, enllà de
la claror mat que anem penetrant. No es veu res i la llum del matí sembla cega.

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en Mirades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*