Una làpida

La imatge no és ni vol ser cap comentari del que aquests dies s’esdevé, com és preceptiu cada any, al nostre Parlament. No: és només una casualitat. […]

Fa pocs dies vaig tenir l’oportunitat de conèixer l’Alguer. L’experiència és aconsellable per a tots els catalans de l’oest: seria bo que hi anéssim si més no una vegada en la vida ni que només fos per salvar la llengua fent-ne valer, a la butxaca dels nadius, l’interès turístic.

Dins l’església dels franciscans sorprèn al viatger avisat un escut de la casa de Barcelona encerclat per la llegenda "[sepu]ltura de la mgna nació ca[talana]". Vaig trobar aquesta traça del nostre passat incitat pel saber de Pere Mayans. Cap element no ajuda a contextualitzar-la. La interpretació queda a la mercè de l’índex d’esperança de cadascú. Però no hauríem de voler que fos, de cap manera, una premonició.

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en Mirades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*