Oi?

Algunes notes d'un bloc d'Oriol Izquierdo

Publicat el 27 de maig de 2007

Les opinions segons Renard

M’arriba, no sé ben bé per quins camins, una curiosíssima publicació: Intercambio de revistas. […]
La capçalera la presenta com un "Metazine trimestral", el número quatre, datat del desembre darrer a Alacant. I, en un text tot ell mecanografiat vull dir amb una màquina d’escriure de les d’abans, diu que si la vols rebre has de demanar-ho, per carta acompanyada d’un segell de 0,29 ?, al senyor tal a l’adreça tal.

La revista són tres din A4 plegats i cosits amb una grapa. L’obre un text que recorda els editorials convencionals i a continuació comenta mitja dotzena d’articles o dossiers apareguts en revistes diverses: una tal Triodos de Madrid, la revista Compartir, una Consum de València, l’Eroski d’Elorrio i dues de gratuïtes de Barcelona, Toumai i Nova Ciutat Vella. L’últim full és dedicat a un manifest d’una dita Assemblea per la Comunicació Social.

Tot té un aire casolà que no enganya, voluntariós i, potser per això mateix, d’una sinceritat poc freqüent, per dir-ne així. I avalada per les paraules de Jules Renard que hi ha, en castellà, a la portada sota la capçalera:

"La nostra opinió sobre una obra és el terme mitjà entre el que diem a l’autor i el que diem als amics."



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Veus per oi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent