Per força

Setmana de carnavals, una tradició digníssima, sobretot pels qui la senten seva. I estimulant, segur, quan és entesa i viscuda com una invitació a la transgressió. […]

Però, aleshores, té cap solta que se’n faci una obligació? Tota la setmana
ha tocat preparar disfressa, i un dia pensar a guarnir-se amb una extravagància aquí i l’endemà una altra allà. I ai de tu si te’n descuidaves…

El Carnestoltes ha passat de tradició social i festiva a obligació escolar. Com si la festa es pogués celebrar per força. Com si l’alegria del desordre es pogués pautar tant sí com no.

Potser avui el veritable esperit carnavalesc passa pel rebuig de la disfressa i de la rua tutelada, si més no en horari d’escola. Si no fos… No devia ser per emmascarar-se, pintar-se la cara i transvestir-se que es discutia tot allò d’aquella tercera hora, oi?

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en Vida diària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*