Bufandes

Torno a agafar sovint el metro. I hi redescobreixo el món, l’hora punta, xerradisses i olors. […]

I entre la conversa dels dos eslaus de davant ?parlen polonès, potser és búlgar o simplement rus?; hi ha massa soroll per sentir-los prou per arriscar-se a distingir-ho?, les manipulacions més o menys destres de mòbils i mp3 de totes mides i colors, el pas de pàgines de diaris sobretot gratuïts o la concentració d’alguns lectors, aquella dona abstreta.

Abstreta, amb els ulls acalats, les ulleres a mig nas, mussitant alguna cosa. I les mans en moviment, ràpides, sense pensar-s’hi. Fa punt. Passada amunt, passada avall. Deu ser una bufanda. En té ben bé dos pams, de franges estretes blaves i vermelles, que no blaugrana.

Feia molt de temps que no veia algú fent mitja, i menys en un espai públic. Si n’és de complexa la realitat, i allò que en diuen el progrés, el canvi d’hàbits. Que lluny, sempre, de l’estadística freda, abstracta.

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en Vida diària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*