L’atenció

Ahir, encara tancant la vida anterior, primer acte oficial: al CCCB, obertura de la Setmana Internacional del Llibre Infantil i Juvenil. […]

El hall del CCCB ha estat ocupat per exposicions de llibres i il·lustracions i alguns espais per seure o ajeure’s, per llegir i jugar. Mentre una inacabable corrua d’autoritats i patrocinadors s’afegia a la inauguració, les criatures feien el fet: jugar i remenar llibres, ben indiferents a les paraules de presentació.

Fins que Ester Bové, conductora d’un acte concebut com mig espectacle, va començar a explicar un conte. Els nens van quedar-se estàtics, boca oberta i ulls clavats en les paraules que sortien de l’escenari. Sí, com diu el lema de la Setmana, llegir ens porta lluny, llegir i escoltar històries ens porta molt lluny.

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en Carnet. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*